Cibona je u trećoj polufinalnoj utakmici pobijedila Zadar 80-71 (18-15, 25-12, 16-21, 21-23) te tako izborila finale prvenstva Hrvatske s omjerom pobjeda 2-1!

Vukovi su jako zadovoljni što im se trud isplatio, a sada ih u nedjelju čeka Cedevita.

Iako su gosti bolje otvorili utakmicu te poveli s 15-8, Cibosi su se trgnuli te napravili seriju od 16-0 krajem prve i početkom druge četvrtine, što je prelomilo utakmicu. Na poluvrijeme je Cibona otišla s 43-27, što je u 26. minuti naraslo na 20 razlike (57-37).

Zadar se nije predavao do kraja, no Vukovi su se novom serijom odvojili i zaključili utakmicu.

Filip Krušlin čestitao je svojim suigračima na pobjedi:”Bila je vrlo teška utakmica, zahtjevna, iscrpna, što smo i očekivali. Malo smo lošije otvorili zbog svih tenzija unazad nekoliko dana, očito je nervoza odradila svoje. No ulaskom Huke sve se okrenulo i poveli smo. Otad do kraja utakmice smo imali kontrolu utakmice iako su se oni u par navrata spuštali. Počeli smo s pick n rollom, koji smo dobro rješavali. U nedjelju je finale, motivacija sama po sebi nije potrebna. Nadam se da ćemo se dovoljno regenerirati. I prošle godine smo ih u regularnom dijelu dobili, dao bih laganu prednost Cedeviti, no pokazali smo da možemo protiv njih igrati. Sve su utakmice bile u egalu. Vidjet ćemo do kud ćemo se dovesti“, rekao je Krušlin.

Trener Damir Mulaomerović također je čestitao svojim igračima s kojima je ponosan. Priznao je kako nije bilo lako:”Ovo je bilo pravo polufinale, jedna dobra utakmica. Čestitke na angažmanu, ponašanju i svemu što smo pružili. Imali smo apsolutnu kontrolu nad utakmicom iako smo u jednom trenutku stali i dozvolili Zadru da nam se približi“, rekao je Mula pohvalivši Krušlina i ostale dečke.

Kad sam vidio Krušlina kako igra, znao sam da je to to. Svi ostali, moram naglasiti i Hukića, reagirali su pravovremeno. Nije bilo lako ni Roziću igrati nakon ovih dana. Svi su pružili dobru rolu u ovoj igri“, rekao je trener.

Mulaomerovića su ponijele emocije pa je htio posvetiti svoje prvo finale svom pokojnom prijatelju:”Ovo je moje prvo finale. Ako mogu nekome posvetiti, to bi bio moj pokojni prijatelj Zdenko Jurković, koji bi da je živ, bio najsretniji čovjek na svijetu. On je uvijek vjerojvao u mene i bio mi podrška. Ovo mi je prilika da ga se sjetim“, rekao je trener Cibone.

U nedjelju počinje finale, koje Cibona igra protiv Cedevite:”Igramo protiv euroligaša. Potrošili se jesmo, ali mislim da je vrijedilo svega što se događalo na terenu. Vjerujem da ćemo se odmoriti, probat ćemo se što bolje pripremiti. Sigurno je Cedevita u laganoj prednosti i imali su lakši put te dosta vremena za trenirati, ali bit će interesantno. Dat ćemo sve od sebe i nećemo se predati, tako da se nadam jednom pravom košarkaškom finalu“, zaključio je Mulaomerović.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL