Cibona u srijedu, 18. svibnja u 17 sati, u prvoj utakmici polufinala Prvenstva Hrvatske dočekuje Zadar. Momčad im nije strani protivnik, a Vukovi su već razvili strategiju kako zaustaviti goste i njihove ključne igrače.

Trener Damir Mulaomerović naglasio je kako imaju puno težeg protivnika od Cedevite, tako da imaju potpuni respekt prema Zadru.

“Svi znaju kad se krene igrati za titulu, to su utakmice s puno naboja i intenziteta. Ja vjerujem u svoje momke. Kako se sve rasplelo, pokazali smo da smo pravi profesionalci. Vjerujem u to da smo mi bolji tim od Zadra, tako da očekujem jednu pozitivnu energiju i maksimalan pristup da sutra dođemo do te prve pobjede”, rekao je trener Cibosa.

Postoje neki lakši problemi s ozljedama kod nekoliko igrača, što je sasvim normalno za kraj sezone. Ipak, trener naglašava:

“Vidim na momcima da imaju dodatni motiv da se plasiramo u finale, koje bi bilo nagrada za sve ono što smo dosad napravili. Ispunili smo sva očekivanja koja je klub imao. Zadar nikad ne treba podcijeniti, to je pravi derbi i uvijek će biti derbi. Moramo biti energetski i mentalno na nivou”, rekao je Mula.

Što je zanimljivo, priča se da će zadarski navijači pozdraviti pljeskom ekipu Cibone i njihovog trenera.

“Mislim da smo protiv Kvarnera pokazali jednu sportsku stranu koja je možda i zapostavljena. Po kuloarima se svašta pričalo. Ja kao trener ne želim ulaziti u takve priče i kalkulacije. Mi kao klub i ekipa smo igrali da pobijedimo i rasplet koji se desio, možda je najlošiji za nas, ali sa sportske strane je to jedino bilo moguće i najviše fer i korektno. Respektiram Zadar, njihove navijače i sve. Napravili smo sa sportske strane najviše što smo mogli. Cedevita je dobila lakšeg protivnika, ali kod mene sportska strana i motiv uvijek presuđuju”, pojasnio je Mulaomerović.

Otkrio je i da je atmosfera u svlačionici dobra.

“Vidi se da su momci umorni jer smo igrali svaka tri dana u prvenstvu. Puno je utakmica odigrano u kratkom periodu, ali sve je odlično. Niti jedan incident nije bio otkad sam ja ovdje. Imamo pravu košarkašku atmosferu, dečki su željni odraditi ovaj dio do kraja i napraviti rezultatski što je moguće bolje. Napravili smo što je i klub od nas tražio, tako da smo osigurali drugo mjesto”, rekao je Mulaomerović.

Vukovi su osmislili strategiju kako zaustaviti Zadar, ali i njihovog ključnog igrača – Antu Delaša.

“Kod Zadra najveći problem će nam predstavljati najvažniji čovjek u cijeloj priči – Ante Dleaš, koji nas je zadnjim šutevima pobijedio. Zadar dosta bolje igra od one utakmice kad su nas dolje pobijedili. Tu je i Bošnjak, koji ima veću ulogu. Bašić je bio protiv Gorice jedan od najboljih igrača. Taj dio oko Delaša je ključ. On se nametnuo kao lider, a ekipa ga sklijedi u tom smjeru. Ako zaustavimo njega na pravi način i dio unutrašnje igre od Baraća s tri visoka igrača, mogli bismo napraviti dosta toga”, zaključio je Mulaomerović.