Cibona u srijedu, 2. ožujka u 19 sati, dočekuje Juventus u drugoj utakmici osmine finala.
Vukovi su u prvoj utakmici u Litvi odnijeli pobjedu rezultatom 78-83 (13-25, 20-25, 20-20, 25-13), gdje su od prve minute krenuli agresivno te pokazali da su kvalitetniji.
“Na toj utakmici očekujemo samo pobjedu. U Litvi smo oko 33 minute odigrali jako dobro, što je pokazao i rezultat. Cijelu utakmicu smo imali veliku prednost, ali morat ćemo još malo pripaziti da ne padnemo u igri”, rekao je samouvjereni Žan Mark Šiško naglasivši da s dobrom obranom mogu doći do pobjede.
Trener Cibone Damir Mulaomerović složio se rekavši da su u gostima odigrali jako dobru utakmicu protiv ekipe koja je nezgodna, atletski i taktički dobro potkovana, s dvije četvorke praktički igrača koja uopće ne igraju leđima.
“Ondje smo obrambeno odlično odigrali, a spriječili smo njihov pick n roll s kojim prave dosta problema svim ekipama. Na svom terenu su sve dobivali po 20 razlike. U srijedu moramo ponoviti taj dio da ga copy pasteamo i prenesemo na teren. Moramo se pripremiti za agresivnu obranu koja nam je napravila malo problema nakon čega smo došli do male dekoncentracije”, rekao je Mulaomerović dodavši kako će protivnički trener inzistirati na agresivi kako bi ih nadjačali.
“Ništa nismo napravili ako ne potvrdimo srijedu. Najveća motivacija je što igramo kod kuće i moramo maksimalno ozbiljno shvatiti tu utakmicu. Zaslužuju maksimalni respekt i tako smo im pristupili. Nemamo pravo nikoga podcjenjivati”, zaključio je trener Cibosa.
Ukoliko bude potrebno, Cibosi će treću utakmicu opet igrati u Uteni, i to 5. ožujka.
Ako prođu u četvrtfinale, Cibona će igrati protiv ruskog Enisej Krasnojarska.