Cibona sutra u 16. kolu ABA lige dočekuje Cedevitu, a veliki gradski derbi odigrat će se u 19 sati u KC Dražen Petrović.

Cedevita se sada nalazi na prvom mjestu s 12 pobjeda i samo tri poraza, a trener Vukova Damir Mulaomerović čestitao im je na prolasku u Top 16 Eurolige.

“Čestitao bih Cedeviti na prolasku u Top 16 jer je to velika stvar za hrvatsku košarku. Ono što su oni napravili je privilegija”.

Osvrnuo se i na sutrašnji okršaj na koji se vraća i Ante Žižić.

“Prošla utakmica nam je je donijela dosta samopouzdanja i svi smo nestrpljivi bili dok nismo dočekali Antu Žižica. Naravno da je Cedevita favorit i igramo protiv euroligaške ekipe. Napadački imaju više opcija. Bilan im je jedan od najkonstantnijih igrača. Kod njih je roster širok, a ja se nadam jednoj dobroj utakmici”, dodao je Mulaomerović.

Ante Žižić dodao je da su spremni iako se Cedevita u zadnjih sedam dana napunila sampouzdanjem.

“Smatram da je u ovoj utakmici Cedevita blagi favorit, ali ovo je derbi utakmica, i praktički nema favorita nego je bitno tko će dati više želje i srca na terenu”, rekao je Žižić dodavši kako se osjeća spremno kao i prije dva tjedna iako do sada nije smio igrati zbog ozljede.

Trener je pohvalio navijače koji su došli dati podršku Vukovima u Celju.

“Sutra očekujemo jednu dobru predstavu i hrabru utakmicu. Ako budemo uspjeli pobijediti, to bi nas diglo u još bolju situaciju. Očekujemo dobru atmosferu i pozitivno okruženje. Bit će zanimljiv duel i tu je košarkaška priča najbitnija”, rekao je Mulaomerović.