Unatoč činjenici da seniorska momčad košarkaškog kluba Cibona ovoga vikenda utakmicu regionalne lige igra u gostima, na parketu Košarkaškog centra Dražen Petrović ove subote nije nedostajalo uzbuđenja.

Za to se pobrinula sportska akademija “Mali sportaši” koja je u suradnji s KK Cibona humanitarnom akcijom “Mali sportaši velikog srca”, posljednje subote uoči Božića, prikupljala igračke i razne potrepštine za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz tri Caritasove kuće sv. Terezija, Vrhovec, sv.Josip, Hrvatski Leskovac i sv. Franjo, Vugrovec, ne bi li barem malo uljepšali nadolazeće praznike onima kojima je to najpotrebnije.

humanitarka1

Prvi su na parket stupili školarci, a zatim “vrtićarci”, klinci od tri i pol do sedam godina, koji su uz vodstvo svojih trenera demonstirali sportske igre koje mali sportaši igraju u svojim vrtićima. U tome su im se pridružili juniori Cibone te hrvatski judo reprezentativci Andrea Bekić, Bernard Azinović, Lucija Babić, Dominic Sumpor i Tino Marić. Događaju su također prisustvovali direktor Cibone Domagoj Čavlović, izvršni dopredsjednik Aleksandar Petrović i 18-godišnji centar Ante Toni Žižić koji zbog ozljede nije putovao s momčadi u Sloveniju.

humanitarka2

Sve se to odvijalo pred budnim očima roditelja, rodbine, prijatelja, ali i slučajnih prolaznika koji su pristojno popunili tribine Doma Dražena Petrovića i revno bilježili svaki trenutak koji su njihovi mališani provodili na parketu.

humanitarka3

Mališane će osim fotografija i video snimki te mnoštva novih, lijepih i nezaboravnih uspomena, na današnju akciju podsjećati i diploma koju su im uručivali košarkaši, košarkašica Sonja Kireta i mladi judaši, dok su se za osvježenje i poklon pakete pobrinuli naši partneri Aquaviva, Franck i Beiersdorf.

Hvala svima koji su sudjelovali u našoj humanitarnoj akciji i koji su pomogli da se ovaj događaj održi.