Cibona je u 14. kolu ABA lige pobijedila Zadar 74-65.

Cibona je do pete pobjede ove sezone stigla pod vodstvom novog trenera Damira Mulaomerovića kojem je to bila premijera na klupi ‘vukova’.

Vukovi su furiozno ušli u igu te sredinom prve četvrtine vodili 11-5 nakon koša Jagodića-Kuridže, a potom i Rozićeva 2 poena. Na kraju prve dionice bili su u vodstvu 19-16.

Ipak, u drugoj četvrtini Zadar se približio Ciboni te izjednačio iako je potom Hukić zabio za novo vodstvo. Andrija Žižić Vukove je odveo na 31-29, a Florence se probudio pred poluvrijeme te zabio dva koša zaredom za 39-35.

Momčad je na poluvrijeme otišla s pola koša prednosti (41-40).

Sredinom treće četvrtine nije napravljen prevelik pomak u rezultatu (47-47). Do kraja dionice novu seriju su napravili Jagodić-Kuridža tricom, potom Krušlin za 56:52, a onda i Šiško za konačnih 58:54 u trećoj četvrtini.

Iako je Zadar sredinom četvrte četvrtine poveo protiv Cibone, Krušlin je tricom, a potom i šutom za 2 doveo Vukove u novo izjednačenje (63-63). Andrija Žižić je potom zabio šut za dva, a Joksimović je tricom Vukove odveo na 70-65. Žižić je dodao još jedan koš, a Hukić zabetonirao pobjedu Cibone 74-65.

Bila je ovo teka utakmica za nas, što psihološki i zbog situacije u kojoj se nalazimo. Na kraju smo zasluženo dobili utakmicu“, kratak je bio Filip Krušlin.

Trener Vukova Damir Mulaomerović oduševljen je svojim debijem protiv Zadra.

Čestitao bih mojim igračima na fantastičnoj borbi. Zadar je večeras pokazao da je to ekipa koja 45 minuta igra u istom ritmu. Znali smo što nas čeka, vjerojatno ni igrači nisu sami svjesni koliko je ova pobjeda za nas egzistencijalna da dobijemo neki mir u narednom periodu. Mislim da trenutno stanje na tablici nije bilo ni realno“, rekao je Mulaomerović koji nije htio nikoga individualno izdvajati.

To je sve publika nagradila što mi je bilo jako drago. Ja sam bio pozitivno nervozan, osobito jer je došao nezgodni Zadar. Nismo padali ni kad smo imali rezultatski minus. Svi su dali svoj doprinos u ovoj pobjedi“.

Trenera je vodila misao da Cibona dobije utakmicu: “Ja sam prezadovoljan i drago mi je da je moj debi startao s pobjedom. Imamo komunikaciju, radili smo dobro, puno smo razgovarali i pokazalo se da je to pridonijelo pobjedi. Sviđa mi se biti trener ove ekipe“, zakaljučio je Mulaomerović.

15. kolo ABA lige Cibona igra u gostima kod Tajfuna 19. prosinca u 19 sati.

CIBONA – ZADAR 74:65 (19:16, 22:24, 17:14, 16:11)

Cibona: Andrija Žižić 15, Jagodić-Kuridža 14, Krušlin 9, Hukić 8, Rozić 8, Florence 5, Šiško 5, Joksimović 5, Siriščević 5

Zadar: Ante Delaš 13, Cosey 11, Kraljević 10, Ivan Ramljak 7, Ivan Ramljak 7, Bašić 6, Bošnjak 6, Marinković 2, Pašalić 2, Barać 1

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL