Cibona u 14. kolu ABA lige dočekuje Zadar, a utakmica će se odigrati u nedjelju 13. prosinca u 17 sati.

Zadar se trenutno nalazi na petom mjestu ljestvice sa 7 pobjeda i 6 poraza te će se Cibona morati dobro izboriti za pobjedu. Ipak, kapetan Vukova Marin Rozić i trener Damir Mulaomerović optimistični su glede ovog okršaja.

“Što se tiče Zadra, to je utakmica koja je uvijek izazivala više pozornosti i provocirala veću motivaciju kod igrača, pa se nadam da će tako biti ovaj puta. Ipak mislim da naša motivacija ne bi trebala dolaziti u pitanje s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo. Zadar je ekipa koja igra jako dobro i u pozitivnom su nizu. Imaju nenormalnu energiju koja je nesvakidašnja i oni ne žele igrati pet na pet”, analizirao je Rozić zadarsku momčad.

Ispred Cibosa je sada 9 utakmica na domaćem terenu, a naglašavaju kako su svjesni situacije u kojoj se nalaze te dodaju kako idu pobijediti ovu utakmicu.

“Ja sam prezadovoljan na način na koji igrači reagiraju na treningu. Napravili smo neke promjene i oni su kao pravi profesionalci dali svoj maksimum. Jučerašnji trening je bio jako dobar. Naravno da je ova situacija sa Žižićem dosta komplicirana, a imamo i sitnih problema sa Slavicom. Ipak, nećemo kukati oko toga. Ovaj dio ekipe koji bude spreman, mislim da nema potrebe posebno motivirati”, zadovoljan je novi trener momčadi, Damir Mulaomerović.

U Zagreb dolazi ekipa koja je energetski dobra te je agresivna, a pri tome vođena dobrim trenerom koji je već duže na njihovoj klupi.

“Siguran sam da ćemo u nedjelju izaći maksimalno motivirani na način da odgovorimo na sve te zahtjeve i u obrani i u napadu, te da pobijedimo utakmicu koja je bitna zbog perioda koji dolaze”, kazao je Mulaomerović.

Utakmica 14. kola ABA lige CIBONA – ZADAR na rasporedu je u nedjelju, 13. prosinca, u 17 sati.