KK Cibona i društvo sportske rekreacije ”Mali sportaši“ organiziraju humanitarno – sportski događaj ”Mali sportaši velikog srca“. Događaj se održava u subotu, 19. prosinca 2015. od 13:00 sati u Košarkaškom centru “Dražen Petrović“, Savska 30.

Cibona i Mali sportaši velikog srca u humanitarnoj akciji

Događaj je zamišljen kao kombinacija prikaza sportskih igara koje mali sportaši igraju u svojim vrtićima i sportskim akademijama i druženja s gostima, a sve s naglaskom na humanitarnu komponentu.

Svaki mali sportaš koji će sudjelovati na događaju daruje svoju igračku za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz Caritasovih kuća sv. Terezija, Vrhovec, sv. Josip, Hrvatski Leskovac i sv. Franjo, Vugrovec.

Osim igračaka, roditelji malih sportaša će sakupljati i razne potrepštine, poput pelena, odjeće, obuće, higijenskih potrepština, hrane, praška za rublje i ostalih korisnih stvari.

Cilj događaja je skupiti što više potrebnih stvari za one kojima su one najpotrebnije, pri čemu male članove od malena senzibiliziramo i educiramo o jednom od načina brige za one kojima je ta briga najbotrebnija. Sve navedeno radimo kroz igru, zabavu, puno smijeha i pozitivnih blagdanskih vibracija.

Očekujemo kako će ovogodišnji događaj okupiti oko 550 djece školskog i predškolskog uzrasta, polaznika programa “Mali sportaši” i preko 1000 gledatelja (roditelja, rodbine, prijatelja…)

U ovoj plemenitoj akciji malim sportašima pridružit će se i mladi košarkaši Cibone, poznati sportaši i gosti.

Kako bi sve prošlo u najboljem redu, za vrijeme događaja, s malim će se sportašima igrati 30 trenera kojima će pomagati isto toliko vrijednih volontera.

KK Cibona i ”Mali sportaši“ na ovaj način nastavljaju i potvrđuju uspješnu suradnju kojoj je glavni cilj uključiti što veći broj djece u sportske aktivnosti i zdrav način života, poštujući pritom društvenu odgovornost i humanitarni rad unutar lokalne zajednice u kojoj djelujemo.