Predstavljena izložba KK Cibona povodom 30. obljetnice osvajanja prve titule prvaka Europe i prikazan film posvećen Draženu Petroviću

Zagreb, 11. studenog 2015. – U Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović, Biserka Petrović u ime Muzejsko-memorijalnog centra Dražen Petrović i Aleksandar Petrović, izvršni dopredsjednik KK Cibona, danas su predstavili suradnju Muzeja i KK Cibona povodom 30. obljetnice osvajanja prve titule prvaka Europe KK Cibona.

Događaj su uveličali Mirko Novosel i Franjo Arapović, trener i igrač legendarne Cibonine ekipe i tadašnji klupski doktori dr. Ivan Fattorini i dr. Božidar Fučkar, zatim bivši igrač Cibone Gordan Giriček te sadašnji mladi igrači Filip Krušlin, Ivica Zubac, Josip Popić i mlađe uzrasne kategorije KK Cibone.

Ovom je prilikom predstavljena i izložba na temu 30 godina od Ciboninog prvog uspona na europski tron. Cijela Cibonina trofejna sezona ’84/’85 predstavljena je na 10 vizuala s mnogim slikama iz trofejnih godina popraćenih kratkim tekstom. Privremeno su izložene i Draženove tenisice u kojima je igrao i Cibonina trenirka iz tog vremena, a zahvaljujući KK Cibona može se pogledati i originalni trofej Kupa europskih prvaka. Uz izložbu, danas je prikazan i kratki film posvećen Draženu Petroviću autora Klifa Marušića.

Biserka Petrović u ime Muzjesko-memorijalnog centra Dražen Petrović i Aleksandar Petrović, izvršni dopredsjednik KK Cibona, najavili su ovom prilikom i buduće zajedničke aktivnosti Cibone i Muzeja. Jedan od važnih ciljeva suradnje KK Cibona i Muzejsko-memorijalnog centra Dražen Petrović svakako je i povećanje interesa za sportom među djecom i mladima, te košarkom kroz primjer Dražena Petrovića čija je sportska i životna priča velika inspiracija mnogima. Tako će se već od sljedećeg tjedna u ponudu uključiti i posebni paketi za grupne posjetitelje Muzeja. To konkretno znači da će svi posjetitelji Muzeja Dražen Petrović, u cijeni ulaznice, imati uključeno razgledavanje Muzeja, Draženovog doma i Cibonine trofejne sale, ali i odlazak na Ciboninu utakmicu. Cibona će pozvati sve gradske sportske klubove koji rade s djecom i mladima, kao i škole da podrže ovaj projekt.

Također, od ove je sezone zelena tribina u Draženovom domu pretvorena u Obiteljsku tribinu, gdje će za Cibonu navijati najmlađi navijači, uz podršku sportske akademije Mali sportaši koji su od ove sezone prijatelji kluba te će biti prisutni na svim budućim utakmicama.

Mirko Novosel ovom je prilikom podsjetio prisutne kako je u toj povijesnoj utakmici 1985. godine, u finalu Kupa prvaka Europe protiv Real Madrida, Dražen ubacio nevjerojatnih 36 koševa, a Gordan Giriček je istaknuo kako mu je drago da je kao predstavnik mlađe generacije košarkaša u NBA ligi imao prilike osjetiti veličinu Dražena i ono što je značio i ostavio iza sebe u toj najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.