U trećem kolu FIBA Europe Cupa, Cibona je pobijedila mađarski Sopron 77-63 te su tako Cibosi nakon pet i pol godina pobijedili goste na domaćem terenu u europskom natjecanju.

S obzirom da je gostujuća ekipa došla bez opterećenja, Vukovi su krenuli serijom od 7-0 tricom Jagodića-Kuridže, potom polaganjem Rozića te ponovno Jagodića-Kuridže.

Mađari do kraja prve četvrtine nisu mogli braniti napad Vukova, a početkom druge četvrtine, Siriščević je tricom Vukove odveo na 10 razlike. Iako je 5 minuta do kraja momčad Soprona došla na 6 razlike tricom Denesa, Jagodić-Kuridža je još jednom tricom zapečatio vodstvo Vukova za 31-22, a do poluvremena su držali prednost do 10 razlike.

Na poluvremenu se Sopron približio tricom Rančića te Vukovi na odmor odlaze rezultatom 41-38.

Dvije minute nakon odmora, Florence se ‘probudio’ te nakon samo 2 poena na odmoru, napravio seriju od 3-0. Prvo je polaganjem Cibose vratio na 49-38, a potom i tricom u veću prednost (52:38). Nakon toga, uslijedila je još jedna trica te odveo Cibose na 55-38.

“Pred utakmicu sam čuo da se dugo čekalo na ovu pobjedu Europi, tako da drago mi je da smo uspjeli skloniti i prekinuti tu negativnu tradiciju. Imali smo dodatan motiv i probali smo popraviti situaciju u kojoj smo se našli poslije poraza od Belgijanaca”, rekao je Nebojša Joksimović dodavši kako su dobro odigrali veći dio utakmice.

“Mislim da smo mi bili oni koji su diktirali tempo. Obrana nas je dovela do te razlike i lagane pobjede”, zaključio je Joksimović.

S njim se slaže i trener Slaven Rimac koji je naglasio kako im je ovo bila izuzetno bitna pobjeda.

“Mislim da u situaciji u kojoj je Sopron, nama je trebalo biti puno više stati do te pobjede. Oni su ovim porazom izgubili nekako sve šanse za prolazak dalje. S obzirom da se kompletiramo iz dana u dan, logično da imamo apetite za drugi krug”.

“Nije bila lagana, prva i treća četvrtina odlične, druga i četvrta slabije. Nažalost, osjeti se da onog trenutka kad uđemo u rotacije koje nisu u istim pozicijama zbog ozljeda. Ne funkcioniramo tada toliko dobro u napadu. Opet, izvukli smo pobjedu, četvrta četvrtina je bila malo lošija. Trebali smo biti okomitiji prema košu, ali na kraju trebamo biti zadovoljni s pobjedom”, zaključio je Rimac.

 

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL