{67B309CA-63D8-4402-890C-CF02DCE571CA}logo_big {0460AD9B-D9FA-4EC0-BDC8-49EB22BE37F8}logo_big

 

Cibona u srijedu, 11.11. u 19 sati u trećem kolu FIBA Europe Cupa dočekuje mađarski Sopron.

Vukovi imaju visoka očekivanja te vjeruju kako će svladati goste. Ivan Siriščević, koji je prošao kroz mađarsku ligu, zna kako zaustaviti protivnika.

“Očekivanja su da pobijedimo utakmicu. Mislim da imamo imperativ pobjede pošto smo zadnju izgubili kući i da krenemo pobjeđivati da bi što dalje dogurali”, rekao je Siriščević.

Iako su kiksali zadnju utakmicu, svjestan je da sada moraju dati sve od sebe. Zadovoljan je što se vratio u Dom Dražena Petrovića te vjeruje da će ekipa imati dobru rotaciju i sezonu.

I trener Slaven Rimac slaže se da je ovo bitna utakmica za Cibonu, osobito ako žele proći dalje u FIBA Europe Cupu.

“S obzirom da smo pobijedili objektivno najjaču močad u gostima – Benficu, mislim da smo si stavili neki cilj i za nas je sutra da damo sve od sebe i idemo po pobjedu. Oni isto bez pretjeranog opterećenja dolaze jer imaju 0-2, a ovo im je šansa da uhvate priključak”, rekao je Rimac.

Trener Vukova analizirao je mađarsku momčad koja je neke utakmice ‘izdominirala’, no smatra kako ne bi trebalo biti problema.

“Imaju dobre igrače na vanjskim pozicijama, 4, 5 igrača šire i igraju otvoreno, i svih 5 igrača mogu pogoditi za 3 poena. Moramo biti puno agresivniji i igrati dobru obranu, a tu će nam pomoći veća rotacija koju sada imamo”, kazao je Rimac.

“Mislim da se vidi kvalitetnija naša igra i dizanje forme, a normalno da još na nekim stvarima moramo raditi”, dodao je trener Cibosa.

Plan je ići na otvorene šuteve kako bi došli do većeg broja poena, a Rimac dodaje kako moraju biti na dobroj obrambenoj visini.

“Nije isto kad dođeš negdje bez opterećenja, moramo biti oprezni. U mađarskoj ligi igraju na drugačiji način u odnosu na naše natjecanje – moramo tu biti puno agresivniji i nametnuti svoj ritam utakmice”, rekao je Rimac naglasivši kako je Cibona u većoj prednosti nego oni.

Utakmica trećeg kola FIBA Europe Cupa između Cibone i Soprona odigrat će se sutra, 11.11. u 19 sati