Cibona je u 8. kolu ABA lige pobijedila Igokeu 86:72.

Vukovi su odigrali vjerojatno jednu od najboljih utakmica ove sezone te zasluženo pobijedili momčadi iz Aleksandrovca.

U ovom meču debitirao je i 18-godišnji Žan Mark Šiško, koji je za 20 minuta na terenu ubacio 11 poena (šut za tricu 3/3) i skupio 3 asistencije.

“Bilo je vrlo teško, nisam znao koliko ću čekati da zaigram, možda mjesec dana, a možda za četiri. Mogao sam samo trenirati, trenirao sam i dočekao sam”, rekao je strpljivi Šiško.
Na pitanje što očekuje od Cibone, rekao je: “Kao tim, imamo dosta problema s ozljedama, teško treniramo pet na pet, sada smo dobili Siriščevića, Florencea, par igrača se oporavilo, sada je bolje”.

Unatoč spomenutim brojnim ozljedama u Ciboni i samo dvije pobjede u sedam kola, došlo je do preokreta, te su Vukovi na domaćem terenu uvjerljivo pobijedili. Igrali su sa samo 8 igrača, a na kraju ostali s njih 7 nakon što se Jasmin Hukić ozlijedio u drugoj četvrtini.

“Uz sve probleme koje imamo, rotaciju 8 igrača smo iskoristili. Nažalost nam se ozlijedio Hukić. Igokea nije bila na razini na kojoj je bila 3, 4 zadnje utakmice, što je bila olakotna okolnost, ali naša priprema i obrana je tu pomogla”, rekao je trener Slaven Rimac dodavši da se još ne zna koliko će Hukić morati pauzirati.

Kad su bili na pola koša razlike (16:17), Cibosi su počeli šutirati sa svih pozicija te tako ostavili Igokeu bez opcija, a uz to su pojačali i obranu, nakon čega su došli do rezultata 36:19.

James Florence pokazao je još jednu odličnu partiju sa svojih 20 poena i 6 asistencija, te dokazao da je bio odličan izbor za Cibonin roster.

Debi Šiška pokazao se odličnim jer je 18-godišnjak u 20 minuta zabio 11 poena, te je bio jedan od ključnih igrača zaslužnih za pobjedu Cibone. Pri tome nije promašio niti jedan šut.

“U drugoj četvrtini su na terenu odjednom bila tri 18-godišnjaka, tako da je to nešto što je pohvalno. Treba čestitati igračima. Bio sam u situcijama kad dolaze novi igrači, a kemija ekipe nije kakva treba biti, tada nije lako pobijediti utakmicu”, rekao je Rimac.

Trener Igokee, Željko Lukajić, nahvalio je momčad Cibone.

“Uz dužno poštovanje Ciboni, sigurno da trenutno stanje i pobjeda i tablica nije realna. Cibona je kvalitetna momčad, a pobijedili su zasluženo. Sad ima veliku širinu i sad mogu biti opasni. Dubinu dobivaju s malim Žižom, Jagodićem-Kuridžom, ali i s Rozićem. Povratna dodavanja su malo opasna, a imali su jako dobre šuteve. Joksimović sa svojim šutevima, Florence… a kad se i vrate svi ozlijeđeni igrači, zavrtjet će glave mnogim protivnicima. Dobili su energiju u sekundarnom napadu, ali i svježinu s malim Šiškom”.

Rimac je naglasio kako je dobro napraviti osjetno veću razliku u rezultatu, te se sada okreću novim utakmicama.

Nakon što su porazili Igokeu tricama, Cibosi se okreću novoj utakmici, i to već u srijedu kad igraju drugo kolo Eurokupa protiv Antwerp Giantsa na domaćem terenu u 19 sati.

Deveto kolo ABA lige Vukovi će odigrati u gostima protiv Sutjeske 7.11. u 17 sati.

CIBONA – IGOKEA 86:72 (26:19, 22:17, 19:16, 19:20)
Florence 20, Rozić 18, Joksimović 11, Šiško 11, Jagodić-Kuridža 10, Žižić A.T. 10, Slavica 6.

Radivojević 21, Radenović 18, Dimić 12, Todorović 8, Pešaković 5, Komatina 4, Kesar 2, Ćapin 2.

FOTO: Marko Lukunic & Borna Filic / PIXSELL