Cibona sutra, 4.11.2016. u 19 sati igra drugo kolo Eurokupa. Na domaćem terenu dočekat će Antwerp Giantse, koji su B skupinu Europe Cupa otvorili pobjedom protiv mađarskog Soprona (81:73).

S obzirom da je momčad otpustila trenera Paula Vervaecka te kormilo predala Roelu Moorsu, Slaven Rimac očekuje ‘poljuljanu’ momčad.

“Jedna nova momčad, praktički su promijenili cijelu ekipu od prošle godine. To se osjetilo jer su igrali dosta nepovezano, bez nekih konkretnih i jasnih principa. promijenili su i trenera, tako da će sigurno igrači doći i demotiviraniji i oprezniji”, rekao je trener vukova naglasivši da ne očekuju laganu utakmicu i da sve protivnike moraju tretirati isto.

S njim se slaže i James Florence, koji tvrdi da će ovo biti teška utakmica.

“Proučavali smo ih, ali o tome ću se brinuti večeras i sutra. Zadovoljan sam ekipom i našim načinom igranja. U posljednje vrijeme smo dobro igrali i moramo se toga nastaviti držati”, rekao je Florence.

Iako Vukovi nisu u stopostotnoj situaciji da mogu reći da su “nadmoćniji” s obzirom na ozljede koje su ih hendikepirale (Hukića neće biti 7 do 10 dana), morat će pronalaziti druga rješenja.

“Morat ćemo pronalaziti rješenja da bekove guramo na više pozicije jer smo tanki. Ima dosta problema u njihovoj ligi, tako da ne znamo što sve može biti sutra”, rekao je Rimac.

Ipak, postoji strategija kojom će Vukovi sutra ‘napasti’ Belgijance.

“Određenu kvalitetu igraju za ovaj nivo kupa, imaju u rotaciji pet Amerikanaca i još jedan Belgijanac. Prema tome, individualno imaju kvalitetu, ali vidi se da je momčad nova. Neki igrači dolaze iz slabijih liga, pa se svi još adaptiraju. Obrambeno, puno je problema u branjenju pick n rolla, switchevima, tako da ćemo ih tu napadati”, pojasnio je trener.

Florence je optimističan glede grupe u Eurokupu te vjeruje u daljnje uspjehe.

“Mislim da imamo talenta te da ova ekipa može proći u top 6. Moj osobni cilj, zasad, je da se penjemo što više možemo”.

Drugo kolo FIBA Europe Cupa izmeđ Cibone i Antwerp Giantsa odigrat će se sutra, 4.11.2016., u 19 sati u KC Dražen Petrović.