Rimac nakon pobjede nad Partizanom: “Kad čovjek dobro radi i daje sve od sebe, dese ti se dobre stvari”

U šestom kolu ABA lige Cibona je na domaćem terenu pobijedila Partizan 63-57.

Iako je Cibona u prošlogodišnjoj sezoni upisala oba poraza tijekom regionalne lige, zbog promjene rostera oba kluba, korist je ovoga puta išla u korist vukova.

Nakon teške i uzbudljive utakmice pune emocija, detalji su izvukli pobjednika, te su se vukovi počeli vraćati na pobjedničke staze.

Bilo je gusto do 38. minute kad je rezultat bio 55-55, a Mavra je zabio tricu, te je potom Berisha dodao dva slobodna bacanja za 60-55. Gosti su potom tri puta preokrenuli u zadnje dvije minute, a na kraju je Cibona uspjela izvući deblji kraj i pobijediti u ovom ABA liga klasiku.

Filip Krušlin je bio igrač utakmice s 22 poena. Šut za tricu je imao 5/8, a na liniji slobodnih bacanja imao je 5/5. Za napomenuti je i kako je on jedini kod vukova sa dvoznamenkastim brojem poena.

“Teška utakmica kao što smo i pretpostavili. Partizan, kakvu god da ekipu imao, uvijek su neugodni. Uvjek se teško vratiti na staze pobjede nakon niza poraza”, priznao je Krušlin te naglasio da je Partizan godinama prekretnica na domaćem terenu.

“Uvijek se nakon toga dobre stvari događaju. Nadam se da će i ovaj puta to biti slučaj”, rekao je Filip.

Trener Rimac podsjetio je na izjavu s najave ove uzbudljive utakmice te rekao da svi mogu očekivati jednu bolju Cibonu.

“Bili smo agresivniji. Nakon serije poraza, teško je to preokrenuti. Mi smo protiv Partizana, koji je ipak došao malo rasterećeniji, morali krenuti agresivno. Isto imaju malu ekipu, pokušavaju se pronaći. Nama pobjeda jako puno znači, opet se vraćamo na to da dobivamo neku sigurnost, imamo sad i par dana za treniranje, a uskoro počinje i FIBA Challenge”, rekao je trener vukova.

“Jesmo li dobili utakmicu snagom volje – po meni, kad čovjek dobro radi i daje sve od sebe, dese ti se dobre stvari. Mislim da je evidentno da imamo problema, evidentno je da nemamo igrača s puno poena u rukama. Na šuterskim pozicijama Partizan je ozbiljnija ekipa, ali mislim da smo uspjeli tu njihovu najveću prijetnju dobro očuvati. Obrana nam je funkcionirala, a bitno je da ih kroz pick malo izvučemo”, dodao je Rimac.

Cibona sada ima 2 pobjede i 4 poraza te u 7. kolu ABA lige ide u goste MZT-u u nedjelju 25. listopada u 17 sati.

CIBONA – PARTIZAN 63-57

Krušlin 22, Dominik Mavra 9, Jagodić-Kuridža 8, Žižić A.T. 7, Joksimović 5, Rozić 4, Berisha 4, Slavica 2,

Žižić A. 2.

 
PHOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL