S obzirom da je sezona na vratima, Cibona 1.10. igra prvu utakmicu regionalne lige u Zadru. Zbog već unaprijed dogovorenih obaveza, novi predsjednik kluba Ivo Markotić bio je spriječen prisustvovati konferenciji za novinare, pa je Aleksandar Petrović, izvršni dopredsjednik kluba, pojasnio stanje kluba.

“Proteklu sezonu, u iznimno teškim uvjetima, mislim da smo odradili solidno kroz sportske rezultate. Uspjeli smo dovesti predstečajnu nagodbu do samog kraja, čiji završetak čekamo na zadnjoj sjednici Trgovačkog suda”, rekao je Petrović te nastavio: “Morao sam donijeti odluku po završetku sezone kojim putem će klub ići. Imao sam ponudu stranog kapitala. Ta ponuda je podrazumijevala da sljedeće 2 ili 3 godine strani kapital bude na dispoziciji i pokriva u kvalitetnom iznosu ono što bi Cibona trebala da bi bila zatvorena financijski. Podrazumijevalo se ulaganje sve dok klub ne bi osiguravao proces privatizacije, dok taj kapital ne bi postao većinski vlasnik kluba. Odlučio sam ne prihvatiti tu ponudu”, rekao je Aco Petrović.

S obzirom da je Franck uz Cibonu bio cijelo vrijeme, Petrović je odlučio ostvariti suradnju i s ostalim firmama iz 1976., pa je tako dobio pristanak Badela i Kraša.

“Uz to, imamo dogovorene stvari s 4 privredna subjekta,radi se o hrvatskoj novčarskoj instituciji, osiguravajućem društvu i dvije hrvatske firme koje su kroz pronašle svoj interes vezati se uz Cibonu.

Kad ti potpisi budu vezani, tada i po njihovim željama je ideja da onaj tko donosi financije u klub, o tim financijama mora odlučivati. Te firme će popunjavati Upravni odbor i najviši organ kluba, tj. skupštinu kluba, a od 1.1. 2016. će se ulaziti u klub.

Cibona je jedan od petero brendova Grad Zagreba, te će ove firme biti temelj. Klub smo doveli do granica da izgleda kao jedan klub kakav želimo da bude, zaključio je Petrović.