U 12. kolu ABA Lige Cibona je pobijedila skopski MZT 70:61 te tako ostvarila treću uzastopnu pobjedu. Vukovi su od početka odlučno krenuli no do zadnje se četvrtine nisu uspjeli značajnije odvojiti. U posljednjoj su dionici ipak prelomili protivnike te na kraju zasluženo došli do šeste ovosezonske pobjede.

Trener Cibone Slaven Rimac nakon utakmice je rekao: Jako sam zadovoljan pobjedom. Možda su neki očekivali da će biti lakše s obzirom da MZT-u izostaju dva jako bitna igrača, skorera, no nismo uspjeli prelomiti utakmicu pa se utakmica svela na četvrtu četvrtinu. Na kraju smo reagirali dobro i pobjeda nije došla u pitanje. Željeli smo pobjedu i to ostvarili. Čestitam igračima. MZT se danas pokazao u dobrom izdanju. Mislim da su večeras, bez obzira na probleme koje imaju, odigrali dobru utakmicu.

Imali smo imperativ pobjede. Mučili smo se tri četvrtine no na kraju smo odigrali solidnu obranu i zasluženo pobijedili. Čeka nas utakmica u Sofiji i nadam se da ćemo zaokružiti četiri pobjede u nizu, rekao je Jure Lalić nakon utakmice.

Vukove je večeras predvodio upravo Lalić koji je postigao 20 poena. Marko Jagodić-Kuridža i Ivan Siriščević postigli su po 9 poena, Markota 8 uz 10 skokova, a Rozić 2 uz 9 asistencija. Kod gostiju su dvoznamenkasti broj poena postigli Dixon – 18 i Šehović – 12.

Priliku za nastavak pobjedničkog niza Cibona će imati već u subotu kada će na gostovanju kod Levskog u Sofiji biti u ulozi favorita.

Cibona – MZT Skopje Aerodrom 70:61 (21:15, 23:21, 12:18, 14:7)

Cibona: Markota 8, Kus, Krušlin 7, Rozić 2, Jagodić-Kuridža 9, Slavica, Lalić 20, Mavra 6, Siriščević 9, Žižić 4, Gabrić, Ilievski 5.

MZT Skopje Aerodrom: Dixon 18, Stajić 5, Klassen 4, Mekić, Lučić 6, Mladenovski, Marinković 5, Šehović 12, Nikolovski 3, Cvetković 8.

PHOTO: Grgur Žučko & Goran Stanzl/PIXSELL