U 11. kolu ABA Lige Cibona je odnijela zasluženu pobjedu u gostima kod Igokee. Nakon tri izjednačene četvrtine Vukovi su se u posljednjoj dionici odvojili te na kraju  slavili s deset poena viška.

“Ovo je za nas bila jako bitna utakmica jer je prva bez Blassingamea. Svatko od nas probao je dati sve od sebe da i sami sebi dokažemo da možemo dobro nastaviti sezonu. Ispalo je na najbolji mogući način i vraćamo se kući s pobjedom,” rekao je Dominik Mavra nakon utakmice.

Trener Cibone Slaven Rimac nakon utakmice je izjavio: „Igokea je momčad koja je, kao i mi, u situaciji da je bilo puno dolazaka i odlazaka, a sada je bila i smjena trenera pa treba vremena da se stvari poslože. Računali smo da, iz ozljeda i neigranja nekih igrača te iz promjene koncepta s novim trenerom, moramo večeras biti čvrsti u obrani i malo više riskirati šut. Imali smo sreću da danas Igokea u prvom poluvremenu, u kojem smo bili dosta loši, nije uspjela pobjeći i nije ih išao šut. Kasnije, sredinom treće četvrtine, preuzeli smo konce u svoje ruke i riješili pitanje pobjednika. Svi igrači dali su sve od sebe. Dominik Mavra je igrač koji u prvom dijelu nije igrao previše no Cibona na njega računa. Spremali smo ga na način da kad dobije šansu to i iskoristi i danas je to napravio odlično. Moramo računati s tim da neće svaku utakmicu sve ići kao danas no dečko šuti i radi i ovo mu je najbolja nagrada za uloženi trud.”

Kod Cibone je odličnu rolu odigrao spomenuti Dominik Mavra koji je postigao 17 poena. Markota je ubacio 16, a Lalić 14 koševa. Domaćine je predvodio Bunić s 15 poena i 9 skokova.

U sljedećem će kolu Vukovi na domaćem parketu Draženova doma ugostiti skopski MZT Aerodrom.

Igokea – Cibona 61:71 (18:16, 12:16, 20:23, 11:16)

Cibona: Markota 16, Kus, Krušlin 7, Rozić 2, Jagodić-Kuridža 5, Slavica, Lalić 14, Mavra 17, Siriščević 3, Žižić 4, Gabrić, Ilievski 3.

Igokea: Jeremić, Torlak 2, Jorović 11, Knežević 3, Milošević 5, Radukić 2, Drenovac 6, Bunić 15, Zlovarić, Jones 10, Dragović 2, Živanović 5.