U 7. kolu ABA Lige Cibona je upisala prvu gostujuću pobjedu ove sezone uvjerljivo pobjedivši Krku 80:70.

Iako su domaćini bili favotiti, Vukovi su, uz podršku grupe svojih navijača, večeras u Novom Mestu zasluženo upisali važnu pobjedu. Cibona je od početka krenula odlučno i prvu četvrtinu povela s osam poena viška (15:23). Stabilnu prednost Cibosi su držali i tijekom druge četvrtine tako da je na poluvremenu bilo 35:41. Problema nije bilo ni u nastavku jer, iako se nakratko u trećoj četvrtini Krka približila na samo 45:46, Cibona je bila uvjerljiva, početkom posljednje četvrtine povečala prednost i na kraju mirno došla do treće ovosezonske pobjede.

Vrlo važna pobjeda za nas. Dobro će doći da pred nastavak sezone steknemo dodatno samopouzdanje. Mislim da Krka neće izgubiti puno utakmica, posebno na domaćem terenu, no mi smo danas odigrali obrambeno ok, u napadu smo pogodili šuteve, a Vlado Ilievski donio nam je određenu stabilnost. Mislim da smo zasluženo pobijedili, rekao je Jure Lalić nakon utakmice.

Trener Slaven Rimac rekao je: Izuzetno sam zadovoljan pobjedom. Mislim da smo danas prvi put ove sezone odigrali na nivou na kojem smo htjeli, prije svega obrambeno. Bilo je greškica no ispoštovali smo dogovoreno i dobro se spremili. Čestitam svojim momcim. Otežavajuće okolnosti za Krku bile su ne igranje Mulalića koji bi im dao dodatnu sigurnost u šutu te ozljeda Armsteada koji nije bio na razini prijašnjih utakmica. To je nama išlo na ruku međutim, bez obzira na to, čestitam momcima. Ovo je dvorana koja nije ugodna nikome. Imaju odličnog trenera, iskusnu ekipu i znaju što hoće. Imaju jako puno oružja i napadački i obrambeno tako da sam jako zadovoljan pobjedom.

Za Cibonu je Markota postigao 18 poena, Lalić 14, a Blassingame 9 uz 10 asistencija. Kod domaćina je Booker upisao 17, Hukić 15, a Armstead 11 poena.

Današnja pobjeda Cibosima će sigurno biti dobar vjetar u leđa pred utakmicu koja slijedi. U ponedjeljak 17. studenog u Draženovom domu gostuje Cedevita.

Krka – Cibona 70:80 (15:23, 20:18, 15:17, 20:22)

Krka: Kastrati 3, Rojc 10, Wangmene 2, Armstead 11, Joksimović 8, Booker 17, Polutak, Hukić 15, Zatežič, Bolčina 4, Lapornik.

Cibona: Markota 18, Kus, Krušlin 8, Blassingame 9, Rozić 8, Jagodić-Kuridža 8, Lalić 14, Mavra, Siriščević 7, Žižić, Gabrić, Ilievski 8.