Nakon dva domaća poraza u dosadašnjem dijelu natjecanja pred Cibonom je gostovanje kod Mega Vizure. U ponedjeljak u 20:30h Vukovi će u Sremskoj Mitrovici tražiti put do pobjede u trećem kolu.

Mlada momčad Mega Vizure sezonu je otvorila domaćom pobjedom u prvom kolu (Mega Vizura – MZT Skopje 103:95), no u drugoj su utakmici poraženi u Sofiji od Levskog (98:89).

Cibona je pak nakon tijesnog poraza u prvom kolu od Olimpije (80:85), u utorak pretrpjela težak poraz od Crvene Zvezde Telekom (64:88). Trener Slaven Rimac bio je izrazito nezadovoljan no naglašava da prostora za napredak ima.

„Loše smo se predstavili u dosadašnjim utakmicama no treba nam vremena i vjerujem da će naša igra iz utakmice u utakmicu izgledati bolje. Nisam opterećen rezultatom jer on dolazi kao posljedica kvalitetnog treninga i kvalitetne igre i mi to moramo pronaći. Zadovoljan sam odrađenim treninzima u posljednjih nekoliko dana pa vjerujem da ćemo već u sljedećoj utakmici pokazati bolju igru“, rekao je Rimac te nastavio: „U sljedećem kolu čeka nas mlada i talentirana ekipa Mega Vizure koja je nakon poraza od Levskog željna novog dokazivanja pred domaćom publikom. Siguran sam da nam neće biti lako no doći ćemo spremni i dati sve od sebe.“

Filip Krušlin, koji je na treningu istegnuo ligamente koljena i zato propustio prošlu utakmicu s Crvenom zvezdom Telekom i ovotjedne treninge, neće putovati ni u Sremsku Mitrovicu. Potpuni oporavak trener očekuje kroz nekoliko dana. Umjesto Krušlina u sastavu za ponedjeljak biti će sedamnaestogodišnji Nik Slavica. U Zagrebu je, radi problema sa zadnjom ložom, ostao i Davor Kus.