Derbi prvog kola ABA Lige završio je porazom Cibone. Union Olimpija zasluženo je odnijela pobjedu 85:80 na otvaranju sezone u Draženovom domu.

Vukovi su dobro otvorili utakmicu i prvu četvrtinu dobili 21:19. U drugih je deset minuta dominirala Olimpija koja je do poluvremena došla do deset koševa prednosti (33:43). U nastavku su Cibosi sustizali goste, završnica je bila neizvjesna no pobjeda je na kraju zasluženo pripala Olimpiji.

Olimpija je vrlo kvalitetna ekipa, ekipa za gornji dom ABA Lige. Što se nas tiče, energetska potrošnja bila je na vrlo visokom nivou no mentalno nismo bili u utakmici. Griješili smo i dopuštali protivniku da lagano dolazi do poena i nameće nam svoj ritam. Imali smo bljeskove no za pobijediti Olimpiju to očito nije dovoljno, rekao je nakon utakmice kapetan Cibone Marin Rozić.

Trebamo biti zabrinuti. Imamo puno problema u jednostavnim stvarima – organizaciji izbacivanja lopte, organizaciji skoka. Bilo je puno poklonjenih poena. Pokazali smo dobru igru u prvoj četvrtini no nismo uspjeli ostvariti rezultatsku prednost. Nikolov ih je držao u igri. Čini mi se da je rezultat nevjerojatan s obzirom na ono što smo pokazali jer do zadnjih smo dvadeset sekundi bili u prilici da okrenemo utakmicu. S obzirom na raspored, ovdje smo očekivali pobjedu na otvaranju sezone na domaćem terenu  no sada smo u teškoj situaciji s obzirom na utakmice koje slijede, komentirao je Slaven Rimac nakon utakmice.

Kod Cibone je Lalić postigao 16 poena, Jagodić-Kuridžaa 15, a Blassingame 14. Goste je predvodio Nikolov koji je postigao 21 koš.

Cibona je domaćin i u 2. kolu ABA Lige. U utorak 7. listopada u Draženov dom stiže Crvena zvezda Telekom.

Cibona – Union Olimpija 80:85 (21:19, 12:24, 25:22, 22:20)

Cibona: Kus 7, Krušlin 5, Blassingame 14, Rozić 6, Jagodić-Kuridža 15, Barać, Lalić 16, Mavra, Siriščević 9, Žižić 2, Gabrić, Van Oostrum 6.

Union Olimpija: Rupnik 15, Marinelli, Hrovat, Salin 5, Vučetić, Murić 10, Begić 2, Nikolov 21, Mahkovic 10, Omič 10, Marinović 11,. Kanacević 1.

 

PHOTO: Igor Kralj/PIXSELL