U derbiju 11. kola ABA Lige Cibona je poražena od Cedevite 91:72. Za razliku od prošlog susreta, večeras je ekipa Cedevite pokazala više želje. Momčad Jasmina Repeše od početka je preuzela dominaciju te se rezultatski rano odvojila pa njihova pobjeda do kraja nije bila upitna. Ovo nije bila Cibonina večer.

Cedevita je večeras bila bolja u svim segmentima. Od samog su početka pokazali veću želju. Neke stvari koje su nas krasile u ranijim međusobnim susretima večeras su bile na njihovoj strani. Čestitam igračima Cedevite na zasluženoj pobjedi, rekao je Rimac nakon susreta te nastavio: Okrećemo se borbi za drugu poziciju i nadam se da ćemo biti bolji nego danas. Momci su do sada pokazali puno karaktera i visoko postavili ljestvicu pa vjerujem da ćemo sezonu završiti na tom nivou.“

Kod Cibone su dvoznamenkasti broj poena postilgli Kus i Šarić, po 18, te Rozić koji je upisao 17 koševa uz 5 skokova. Cedevitu su do pobjede nosili Suton s 19 i Smith s 18 poena.

Spomenimo i da su na parketu Draženova doma pred početak derbija predstavljeni učenici i učenice zagrebačke III. Gimnazije koji su prije nekoliko dana, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, osvojili prvo mjesto na državnom školskom košarkaškom prvenstvu te će Hrvatsku sljedeće godine predstavljati na Svjetskom školskom prvenstvu u košarci. Čestitamo!

Boljoj predstavi Vukova nadamo se već u utorak kada gostuju kod Jollyja.

Cibona – Cedevita 72:91 (17:26, 15:20, 20:22, 20:23)

Cibona: Kus 18, Planinić 4, Blassingame 6, Demo, Šarić 18, Rozić 17, Jagodić-Kuridža 1, Junaković 6, Mavra, Arapović, Siriščević, Krušlin 2.

Cedevita: Zubčić 9, Ramljak 9, Pešut, Babić 8, Delaš 4, Smith 18, Suton 19, Bilan 12, Nurkić 8, Baltić, Baždarić 4.

PHOTO: Igor Kralj / PIXSELL