Cibona će utakmicom protiv francuskog Le Mansa (srijeda, 18h) otvoriti novu europsku sezonu utakmicom 1.kola A skupine Eurokupa. Negativan niz Vukova u Europi traje posljednje tri sezone gdje su doživljena 22 uzastopna poraza, ali trener Neven Spahija želi gledati prema naprijed.

”Mislim da je nedopustivo da Cibona ima tako loš niz. Ali on se može gledati s dvije strane. Ako je cilj bio razvijanje igrača onda bi to bilo opravdano, ali ako se svake godine mijenja roster onda to nije opravdanje. Ovo je nova Cibona, s novim trenerom i igračima i mi ne želimo gledati unazad. Mi ćemo pokušati dobiti utakmici. Le Mans je bliži kvaliteti Cedevite i Radničkog, nego Olimpije i Szolnika koje smo svladali pa mene kao trenera ova utakmica jako zanima. Le Mans kao i svi francuski klubovi imaju puno amerikanaca i individualnog talenta. Ispucali su prva dvije utakmice 50 trica i to može bit neka karakteristika. Poznam neke od igrača, a u ovom trenutku mi je teško pričati o njima, odnosno njihovoj momčadskoj igri. Trener im je amerikanac i forsira igru s pune trke i ritma i igre jedan na jedan’’.. naglasio je Spahija dodavši kako će mlađi igrači u nastavku sezone postepeno dobivati priliku zbog velikog broja utakmica koje očekuju Vukove.

Cibona će u iducih 70 dana odigrati deset Europskih utakmica, a Spahija se nije upuštao u procjene mogućnosti Cibone.. Ne bi ulazio koliko bi nam pobjeda trebalo za drugi krug, ali samo mogu reći da Eurokup ima veliki broj klubova i utakmica što je preslika nogometa, a da ovakav sustav možda i nije najbolje rješenje. Što se nas tiče nama su kvalitetne utakmice potrebnije od treninga i to nam s jedne strane odgovara…zaključio je Spahija.

Vukovi se nadaju i podršci navijača koji mogu biti zadovoljni posljednjim nastupima Cibone s željom da se u srijedu konačno prekine negativni europski niz.