Cibona će u četvrtak (20.00) u 2.kolu ABA lige na gostovanje u Ljubljanu kod Union Olimpije. Nakon dva poraza na startu sezone trener Vukova Neven Spahija svjestan je težine utakmice koja očekuje Cibose “Za nas je svako gostovanje jako teško. U ovom momentu smo malo više skoncentrirani na ono što bi trebali raditi te većinu vremena poklanjamo našim problemima. Radimo puno. Obavili smo kolektivni sastanak te sam imao individualne razgovore s igračima te se nadam da će imati efekta. 10 dana smo skupa i u tih 10 dana su nas zahvatile zadnje dvije loše utakmice. Možda im je trening fizički pretežak te treba vremena da imamo uigranu momčad. Imamo slab postotak šuta. Ono što radimo na parketu izgleda puno bolje na treningu nego na utakmici.Idemo sad na gostujuću utakmicu i očekujem puno bolju reakciju i kao izlaz iz ove krize. Nadam se da bi utakmica protiv Union Olimpije mogla biti prekretnica. Kao trener, ne mogu dozvoliti da ova situacija predugo traje. Ovo je ozbiljan klub te ćemo se ozbiljno primiti posla.”
Jedan od onih koji moraju povući Vukove prema prvoj pobjedi u sezoni je svakako Jerel Blassingame “Bit će teška utakmica, ako ne budemo igrali savršeno vjerujem da će nas trener nas pogurati da budemo uspješni. Što se tiče prošle utakmice, igrali smo užasno, ali sad se okrećemo sljedećoj utakmici. Dat ćemo sve od sebe u nadolazećim susretima”.
Union Olimpija i Cibona su doživjeli poraze u prvom nastupu u ABA ligi, pa će pritisak prve pobjede biti izražen i kod jednih i kod drugih. Nadamo se da će utakmica u Ljubljani biti početak boljih igara Vukova i još važnije početak pobjedničkog niza prijeko potrebnog za jačanje samopouzdanja.