Cibona će u subotu od 20.00 sati ugostiti šibenski Jolly JBŠ u prvoj utakmici polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske. Šibenčani dolaze u Zagreb kao najugodnije iznenađenje lige za prvaka i momčad koja je prije dva tjedna slavila u Draženovom domu.

Vukovi su s vodeće pozicije izborili doigravanje i ulogu favorita morat će opravdati u ovom dvoboju koji se igra na dvije dobivene utakmice.

‘Jedva čekamo sutrašnju utakmicu. Jolly JBŠ je Jedan dobra ekipa, mlada ekipa koja je puna energije i nećemi imati nimalo lak posao. Oni su kakakterom pokatali za spadaju među četiri ekipa. Dobro je da smo svi zdravi nakon utakmice s Cedevitom i mozemo obećati jednu odličnu Cibonu. Jolly je bio sretniji u tom našem porazu prije dva tjedna , ali mislim da smo mi bolji” kazao je kapetan Cibone Marin Rozić dok je Dario Šarić uvjeren da će Cibosi slaviti pobjedu protiv Jollya:”Moramo ući agresivno u utakmicu i igrati kao da igramo protiv Cedevite i onda naša pobjeda nebi smjela doći u pitanje.

Cibosi trebaju podršku čemu se nada i trener Danijel Lutz:”Izjave mojih igrača mi ulijevaju optimizam uoči utakmice. Prisjećanja na poraz od Jollya su mi gorka. Prije svega imali smo u dvije utakmice s šibenčanima 17 izgubljenih lopti i 12 napadačkih skokova u Zagrebu. Ukoliko momčad bude imala kontrolu skoka kao protiv Cedevite, te dobru reakciju na zonsku obranu Jollya onda su nam šanse za pobjedu velike.” kazao je trener Danijel Lutz, a medijima se obratio i predsjednik Cibone Ivica Lovrić:’‘Kada smo planirali sezonu prije desetak mjeseci nismo planirali da ćemo osvojiti Kup i biti prvi na tablici, a to je razlog više da budemo zadovoljni. Tako da mogu čestitati treneru Lutzu i igračima. Naravno da prvo mjesto u ligi nas gura kao favorita za naslov u doigravanju, ali imperativa nema. Zelja nam je da u doigravanju imamo atmosferu u dvorani kao prošle godine i da napravimo jednu uvertiru predstojećem EP u Sloveniji.”