Cibona će u srijedu od 20.00 sati ugostiti Zadar u prvoj utakmici finala doigravanja za prvaka Hrvatske. Sedam slobodnih dana iščekujući početak finalne serije Cibona je iskoristila za pripremu obrane naslova.

”Svako finale je uzbudljivo i neizvjesno. Po meni realno gledajući mislim da su šanse podjednake, a vjerujemo da ćemo mi slaviti i osvojiti drugi uzastopni naslov. Meni osobno svejedno je bilo da li ćemo igrati u finalu s Cedevitom ili Zadrom, ali u svakom slučaju činjenica je da će susreti s Zadrom biti vrlo zanimljivi prije svega u Zadru gdje će biti praznik rada. Utakmicu će odlučivati mali detalji kao što su skokovi u obrani i napadu, pa i zabijena slobodna bacanja. Zadar sigurno neće doći podcjenjivački u Zagreb, kao što s druge strane i mi moramo ući maksimalno ozbiljno” kazat će centar Cibone Andrija Žižić koji ove godine ima po mnogima najveću konstantnu u igri vukova, dok trener Danijel Lutz ističe da će momčad biti kompletna uz male probleme Marka Jagodića – Kuridže koji bi trebao biti spreman.

”Na treninizima smo pokušali simulirati ono što bi nas moglo očekivati u srijedu, ali to sigurno nije isto kao utakmica. Zadar je pokazao svoju kvaliteteu, a uostalom je bio drugi u ligi za prvaka i dobio je nominalno kvalitetnijeg protivnika što će mu sigurno dati dodatno samopouzdanje. Sigurno je da će Zadar pod dojmom ulaska u finale protiv nas igrati s dodatnim motivom, a to znači da bi im mogli ući neki šutevi. Mi moramo energijom dominirati u ovom susretu i svjesni smo da je prva utakmica izuzetno bitna, ali naša igra mora biti na pravom nivou, a ne da razmišljamoo tome što će se dogoditi ukoliko uzgubimo prvu utakmicu. Kada igrate u seriji na tri dobivene utakmice ključ mi mogle biti izgubljene lopte koje morate smanjiti. Igrali smo dosta utakmica ove sezone i nepoznanica nema i vjerujem da će nas publika podržati u ovom susretu. Svi pričaju o dekoru u Zadru, a ja moram reći da i mi imamo odlične navijače ne samo doma, već i u gostima te uz njih idemo po prvu pobjedu” zaključio je trener Cibone.

Zadar je u majstorici polufinala slavio protiv Cedevite, te tako nakon četiri godine nećemo gledati zagrebačko finale. Vukovi su ove sezone pet puta igrali sa Zadrom i ubilježili četiri pobjede, a posljednje dvije smo vidjeli u ligi za prvaka. Vjerujemo da će i Draženov dom u srijedu biti ispunjen do posljednjeg mjesta, a startna pobjeda u doigravanju na tri dobivene utakmice može biti vrlo značajna.