Utakmica posljednjeg 14. kola lige za prvaka Cibona-Cedevita koje će se odigrati 14. svibnja 2013. godine s početkom u 18:30 sati, odlučit će tko će s pozicije broj jedan ući u doigravanje i imati prednost domaćeg parketa sve do završnice. Cibona je ove sezone u dvije utakmice s Cedevitom u Draženovom domu obilježila dvije pobjede, pa vjerujemo da će se niz nastaviti.

Uoči sutrašnje utakmice trener Danijel Lutz je rekao: ”Utakmica je posebna s velikim ulogom, ali ne treba imati poseban motiv kad se igra protiv kvalitetne momčadi poput Cedevite. Prvenstveno, sutra moramo odraditi kvalitetnu obranu, jer iz dobre obrane dolaze i laki koševi i naravno s tim i samopouzdanje ekipe. Ja vjerujem u svoju momčad i znam da će svaki igrač sutra dati 100% mogućnosti. Također imamo nakon dugog vremena i kompletan roster i znamo što nas očekuje sutra.” Dario Šarić je izjavio:”Izgubili smo dvije utakmice u prvenstvu i imali smo katastrofalan šut. Ako mislimo nešto napraviti moramo dati zadnje atome snage sutra. Također očekujem i podršku naših navijača sutra.

A kapetan Cibone Marin Rozić je dodao:”Dugo se nije desilo da zadnja utakmica odlučuje o prvom mjestu.Čeka nas teška utakmica, Cedevita je kvalitetna ekipa, imaju jako dobar roster i sigurno neće biti lako sutra. Sutra će slaviti ona ekipa koja će zadržati više koncentacije u obrani i hladnije glave u napadu, tj. ona momčad će slaviti koja bude imala bolji šuterski dan.