Vukove pred blagdane još čeka sutrašnji domaći susret s mađarskim Szolnoki Olajom. Nakon dva teška gostovanja u kojima su poraženi, Cibosi su s omjerom 5 – 9 na začelju tablice.

Trener Danijel Lutz pred sutrašnji je susret rekao: „Želimo pobjedom zaključiti godinu, pogotovo nakon što se u zadnja dva gostovanja nismo uspjeli vratiti na pobjedničke staze. Pobjeda je sada imperativ, nažalost u derbiju začelja. Sutra ćemo sve napraviti da si osiguramo miran Božić pa da se u pauzi koja slijedi možemo potpuno posvetiti korekcijama u igri i onda se kvalitetnim radom napuniti samopouzdanjem pred nastavak ABA Lige.

Gosti iz Mađarske posljednji su na tablici sa samo četiri pobjede s tim da je prva bila nad Cibonom u drugom kolu. Lutz je dodao: „Mađari su neugodna momčad koja nas je uostalom i pobijedila na početku sezone. Jedino nas maksimalna koncentracija i borbenost može usmjeriti k pobjedi! Moramo zaustaviti Badera, koji je protiv Krke odigrao još jednu sjajnu utakmicu, kao i protiv nas, te ne dozvoliti dobre šuterske dionice Gaya, Simona, Horvatha ili Kalvea.

Utakmica Cibona – Szolnoki Olaj igra se sutra, 23. prosinca, u 17 sati u Draženovom domu.