Danas momčad Cibone kreće put Njemačke. U drugom kolu Eurokupa, sutra u 20 sati, igrat će protiv Ulma.

Vukovima neće biti lako. Prvo slijedi dug put autobusom pa onda okršaj protiv jakog protivnika. Naime, Ratiopharm Ulm vodeća je momčad njemačkog prvenstva. Najbolji igrač im je američki centar John Bryant koji ima konstantni dvostruki učinak te je MVP njemačkog prvenstva. Sutrašnji protivnici natjecanje Eurokupa prošli su tjedan otvorili nadmoćnom pobjedom nad Cholet Basketom koji je na vlastitom terenu ostao na -22 (71:93).

Veljko Mršić: „Pred nama je zahtjevna utakmica, teško gostovanje, prvenstveno zato što se ide na dug put, desetak sati autobusom. Biti će zanimljivo i intrigantno vidjeti kako će momčad reagirati u jednoj vrućoj atmosferi. U biti ćemo prvi puta ove sezone igrati u takvoj atmosferi. To će biti vrlo dobra priprema za Split gdje će nas također dočekati nešto takvo.”

Davor Kus: „Čeka nas teška utakmica protiv Ulma, već radi same činjenice što smo izgubili prvu utakmicu na domaćem terenu. Ovo je kratko natjecanje sa samo četiri ekipe u skupini i svaki kiks na domaćem terenu se mora pokušati ispraviti na gostujućem. Ulm je ekipa koja, kao i većina njemačkih momčadi, igra vrlo jaku košarku na vrućem terenu tako da nas čeka težak posao.“

Ulm će sutra biti oslabljen. U prošlotjednoj utakmici prvog kola Eurokupa ozlijedio se Amerikanac Allan Ray. Što se Cibone tiče, u sastavu će nakon dužeg izbivanja sutra biti Justin Hamilton koji bi trebao dobiti neke minute, no Cibosi su i dalje bez Tomislava Zubčića.

Utakmicu u izravnom prijenosu možete gledati na Sportskoj televiziji sutra od 20 sati.