U utakmici 11. kola ABA Lige Cibona gostuje kod ljubljanske Union Olimpije. Utakmica je u nedjelju 2. prosinca u 19 sati.

Kao i Cibona, i Union Olimpija u dosadašnjim susretima u ABA Ligi ima 4 pobjede i 6 poraza. Cibosima neće biti lako, no sigurno će težiti prekidu loše serije.

Najavljujući nedjeljni susret trener Cibone Danijel Lutz rekao je: „Znamo svi kakav je raspored iza nas i kakav je raspored pred nama. U ovoj prijelaznoj fazi uzimamo utakmicu po utakmicu. Što se protivnika tiče, u ovom trenutku su ozbiljni što se tiče natjecanja u Euroligi, a to je najbolji pokazatelj kvalitete. Duplirani su na svakoj poziciji, imaju kvalitetu u startu, a oni koji ulaze s klupe daju im dodatnu kvalitetu napadačkog učinka. Tim je od početka zajedno, domicilni igrači su već drugu sezonu s istim trenerom i to govori o kontinuitetu koji mogu imati unutar jedne utakmice.

Na neizbježna pitanja o Dariju Šariću, Lutz je rekao: „Dario još nije registriran pa je njegov nastup u nedjelju pod velikim upitnikom. Nije u idealnom fizičkom stanju i sigurno će trebati proći određeni period da dođe u optimum igre. Znam Darija dobro, još otkako je bio klinac, iz jedne selekcije u vrijeme dok je imao 14 godina. Polivalentan je igrač. Njegova kvaliteta proizlazi iz košarkaškog IQ. Radi se o tipu igrača koji svoje kvalitete stavlja u prvi plan. U ovom trenutku ga ne možemo stavljati u ulogu spasitelja jer mu treba dati vremena da dođe u optimalno fizičko stanje.

Nedjeljnu utakmicu u izravnom prijenosu možete gledati na TV Arena Sport.