Sutra u 18 sati košarkaši Cibone na svom parketu dočekuju Spartak iz St. Petersburga u prvom kolu Eurokupa.

Poslije tri uzastopne pobjede u ABA Ligi dečki su spremni za početak ritma od dvije utakmice tjedno. Prvi je na redu neugodan protivnik, Spartak St. Petersburg.

Veljko Mršić: „Dočekali smo dan otvaranja Eurokupa. Od sada pa do kraja godine smo u programu od dvije utakmice tjedno. Biti će izuzetno naporno za momčad, ali mislim da će dečkima to možda biti draže nego treniranje svaki dan. Spartak je jedan od favorita natjecanja, u VTB ligi su bez poraza, a u ruskom prvenstvu su izgubili tek jučer protiv CSKA. U toj utakmici vodili su 36-37 minuta, a CSKA je okrenuo utakmicu kada su postavili zonu. Nadamo se da ćemo sutra naći način da im odgovorimo. Trebat će nam dobar protok lopte, bez puno driblinga. Morat ćemo imati dobro postavljanje igrača na terenu kako bi lopta mogla ići brže u napadu. U obrani moramo biti na razini koju imamo u zadnje vrijeme, s poboljšanjem skoka u odnosu na utakmicu u Podgorici.

Trener Cibosa niti sutra u sastavu neće imati ozlijeđeni dvojac, Hamiltona i Zubčića. Dečki su i dalje izvan stroja.

Na pitanje o ambicijama Cibone u Eurokupu Mršić je rekao: „Ambicije su uvijek velike, želimo pobijediti u svakoj utakmici. Vjerujem da ćemo u većini imati priliku za pobjedu. Dosad smo u sezoni dobili neke utakmice u kojima su suparnici bili favoriti, ali smo isto tako pokazali i da možemo izgubiti od svakoga. Omjer 0-16 iz prošle dvije sezone u Europi nije ugodan. Svakako ćemo pokušati to promijeniti. Kada je bila izvučena grupa, nismo znali tko je koliko dobar, sada se vidi da je Spartak St. Petersburg jedna od boljih momčadi u Rusiji, a Ulm je prvi u Njemačkoj. Imamo jake momčadi u skupini.

Cibosima će potpora navijača svakako dati dodatni vjetar u leđa pa pozivamo sve ljubitelje košarke i navijače Cibone na sutrašnju utakmicu. Dođite i navijajte u dvorani, a ukoliko baš niste u mogućnosti, prijenos utakmice možete pratiti na Sportskoj televiziji.