U nedjelju se, u 5. kolu ABA Lige, na parketu Draženova doma susreću Cibona i Zadar.

Zadar, kao i Cibona, u dosadašnjem natjecanju ima samo jednu pobjedu. Nedjeljni protivnici Vukova u drugom su kolu na svom parketu svladali Crvenu Zvezdu (98:81). Ostale susrete, u gostima protiv Partizana i Krke te doma protiv Union Olimpije, izgubili su.

Trener Cibone Veljko Mršić na konferenciji za novinare održanoj danas u Savskoj, rekao je: „Još jedan derbi u Zagrebu. Susret dvije hrvatske momčadi koje su zadnjih desetak, petnaest godina dominirale od kad je neovisne Hrvatske. Uvijek utakmica Cibona – Zadar i jednoj i drugoj momčadi nosi poseban značaj. Obje momčadi, naročito jer dolaze s omjerom 1-3, imaju imperativ pobjede. Mi ćemo pokušati nametnuti naš stil igre i nadam se da ćemo odigrati dobro te da će to biti dovoljno za pobjedu. Ne bježimo od toga da je veći imperativ na nama kao domaćinu. Dobro radimo i siguran sam da će se to vidjeti na utakmici. Carter i Zubčić počeli su trenirati ovaj tjedan. Carter je u malo boljem stanju nego Zubčić no obojica će biti u sastavu protiv Zadra. Ovaj tjedan dosta smo se bavili svojom igrom koja mora biti bolja. Ekipa Zadra spoj je mladosti i nekoliko iskusnih igrača. Dosta su agresivni i u obrani i u napadu. Mi smo detektirali njihove jake strane i to ćemo pokušati pokazati na utakmici u nedjelju.

Na press konferenciji bio je i Zadranin u Ciboninim redovima, Pavle Marčinković, koji se osvrnuo na dosadašnji negativni niz i rekao: „Mislim da je vrijeme da se počnemo vaditi iz poraza koje smo zaredali. Stvarno jako i kvalitetno radimo na protoku lopte i na poziciji obrne pa mislim da će nam se to sada početi vraćati na terenu. U nedjelju neće sigurno biti lagan posao. Zadrani se neće predati već se dolaze boriti tako da očekujem i podršku naših navijača koji uvijek obave svoj dio posla. Mi ćemo dati sve od sebe s naše strane.

Utakmica je u nedjelju u 17 sati. Dođite i navijajte za Cibose!