Treće kolo ABA Lige Ciboni donosi zanimljivog protivnika, beogradski Partizan. Nakon dva poraza u prva dva kola, vjerujemo da će se u subotu u Draženovom domu dogoditi treća sreća. Utakmica je u 17 sati uz prijenos na TV Arena Zagreb.

Partizan je odnio pobjede u oba dosadašnja susreta. U prvom kolu pobijedili su Zadar (81:74), a u drugom su pak bili uvjerljivi protiv slovenske Krke (79:60). Bez obzira na to, Vukovi su pred sutrašnji susret puni optimizma. Na danas održanoj konferenciji za novinare trener Veljko Mršić naglasio je: „Utakmica Cibona – Partizan uvijek je derbi! Maksimalno smo koncentrirani i u ova dva dana između utakmica pokušali smo se psihički podignuti. Danas ćemo poraditi na još nekim detaljima kako bi sutra što bolje izgledali. Veće motivacije od protivnika koji nam sutra dolazi nema. Samopouzdanja možda malo fali, no ono se stječe agresivnošću, dobrom igrom u obrani i skokom u napadu. To je put kojim želimo vratiti samopouzdanje i dobiti ovu utakmicu.“

U redovima Cibone svi su zdravi. Momčad dobro i vrijedno trenira. Budući da do sada nije bilo vremena za uigravanje, trener željno čeka pauza između trećeg i četvrtog kola kako bi momčad, šest dana u kontinuitetu, zajednički odradila treninge i uigrala se.

O suparničkoj momčadi Mršić je rekao: „Partizan je dosta promijenio momčad. Doveli su starog trenera koji je tamo napravio najveće rezultate u svojoj trenerskoj karijeri. Izuzetno su mlada i agresivna momčad. Smatram da je njihova najveća kvaliteta agresivnost u obrani i agresivnost u napadačkom skoku pa će naš osnovni cilj biti odgovoriti na te dvije stvari. Pozivam i navijače jer nam je u ovoj utakmici njihova podrška izuzetno bitna. Volio bih da igrači osjete da je publika uz njih!“

Pridružujemo se treneru i još jednom pozivamo sve ljubitelje dobre košarke u subotu u pet u Draženov dom! Dođite i navijajte za Cibose!