Slobodno jutro je nešto sto je uvijek dobrodošlo, a posebno nas igrače veseli na pripremama i dugim putovanjima. Buđenje bez zvuka telefona, prirodno i polagano. Skoro pa sam zaboravio gdje sam i zbog čega.
Ustajanje i lagani dorucak. Trening je zakazan u 15h pa je rucak ranije i malo voća je dovljno da me drži do 12h. Setnja oko hotela, kava i legendarna Turska cijeđena narandža. Mj cimer Facebook Tomo, Eminem iz Donjeg Miholjca Kova, Pavle i ja smišljamo kako napraviti inauguraciju za našeg novog suigrača, brata Marka Jagodica-Kuridžu. Nećemo otkrivaju detalje ali znamo da će imati elemente šetnje, grada i kockica … bit će to spektakl, ne kao ovaj na Trgu ali za nas svejedno veliki spektakl!

Dvanajstica, ručak, malo odmora i u 14h sastanak. Danas je na naglasku bila obrana. To je dio koji smo najviše mijenjali i kada ga odigramo kako treba jako je efikasno. Ali za to treba taj dio trenirati i ponavljati u nedogled! Uvijek može bolje.

Dvorana je preživjela još jedan dan ludih navijača ali ju danas čekaju nova iskusenja. Prvo utakmica Efesa i Besiktasa, a onda Galatasaraja i Uniksa. To znaci dvostruko opterećenje za već načete tribine. Odradili smo red trčanja, red napadačkih akcija, red obrambenih setova i šutiranje za kraj!
Krecemo prema hotelu ali bez dva člana ekspedicije! Naime, Riki je sa Slavenom Krtalićem išao isprobati baklave u poznatu slasticarnicu koja je postala stalno odredište našeg sportskog direktora, team managera i fizioterapeuta. Navodno se tamo jedu neke superfine baklave u raznim kombinacijama, a najnovija je sa kajmakom i pistacijom. Mora da je fino, ali za nas igrače je to ipak zabranjeno voće. Zato taj trojac pojede dovoljno i za nas ostale.

Popodne je slobodno tako da smo se opet našli u šetnji gradom i obilasku glavnih ulica i onih sporednih sličnih onima iz nekih naših sapunica. Sjaj i bjeda je ono što se konstantno izmjenjuje u šetnji gradom. Trgovine nude sve vrste poznatih brandova po popularnim cijenama. Rusima, Talijanima i Nijemcima ne smeta to što su to samo dobre kopije istih pa hodaju po gradu dobro opskrbljeni za povratak u domovinu. Kondicioni Krtalić se upustio u cjenkanje u jednoj trgovini za kožni novčanik. Ne zna gazda da je naš Slaven maratonac i da ne odustaje tako lako. Pregovori se prekidaju i krećemo na večeru.

Nakon večere nekolicina se uputila u dvoranu na utakmicu Galate i Uniksa. Tu Krtalić kreće na drugu rundu pregovora i ubire novčanik po duplo manjoj cijeni od početne. Trud se isplatio i sretan pokazuje svima svoj ulov. Još kratko druženje u predvoriju hotela i informacija da sutra imamo trening u 9h. Super!!!! To znači ustajanje u 7:15 uz “hello, this is a wake up call” ! Jedva čekam!!!!