Hrvatski košarkaš Slaven Rimac u 37. godini se povukao u igračku mirovinu. Rimac je svoje posljednje utakmice odigrao u dresu Pau Ortheza u najjačem francuskom razredu natjecanja, a u domaćoj pobjedi protiv skromnog Toulona 87:80 oprostio se od igračke karijere.

Rimac iza sebe ima bogatu karijeru s brojnim osvojenim trofejima kako u dresu Cibone, tako i u inozemstvu. Navijači će ga pamtiti po iznimnom napadačkom učinku, velikom talentu i vicu u igri. Nije svim trenerima bio baš najomiljeniji zbog ponekad “tankiranja” u obrani, no niti oni nisu mogli zanemariti njegov napadački učinak i važnost za momčad.

Igračku karijeru je započeo u Dubravi, no vrlo brzo se preselio u Cibonu s kojom je uzeo osam naslova prvaka Hrvatske, izborio se za reprezentativni dres i nastupe na Olimpijskim igrama i Eurobasketu te igrao Euroligu. Još kao mlad igrač pokazivao je kako se ne libi uzeti loptu u presudnim trenucima i poentirati, već epskim zakucavanjem preko Sabonisa zaradio je mjesto u “navijačkim pričama” i općenito bio omiljen u navijačkim krugovima.

Nakon osmogodišnjeg staža u Ciboni otišao je u inozemstvo gdje je nosio dres Tofasa, Joventuta, milanske Olimpije, Makedonikosa, AEK-a, madridskog Reala, Azovmaša, Le Havrea i Pau Ortheza u konačnici. U međuvremenu se još u dva navrata vraćao u Hrvatsku, jednom u Cibonu te jednom u Cedevitu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ucARcbwmBmc[/youtube]

Sportnet.hr / Branimir Korać