Vukovima su se želje ostvarile! Cibona je u drugoj utakmici polufinalne serije nadigrala Zadar i osigurala finale domaćeg prvenstva. U vrućoj atmosferi dvorane Krešimira Ćosića čuli su se i navijači Cibone. Oni su i ovaj put srčanim navijanjem pomogli Cibosima na zacrtanom putu, a igrači su se odužili ostvarenom pobjedom.

Do ove značajne pobjede košarkaši Jasmina Repeše došli su teže nego prije nekoliko dana u Zagrebu kada su s lakoćom svladali Zadar. Sada u gostima, prednost je na kraju izjednačene prve četvrtine bila na strani Zadrana (14:9). Cibosi u narednim minutama nisu dozvolili domaćinima da pobjegnu dalje od tih pet poena prednosti i do kraja druge četvrtine uspjeli su okrenuti rezultat u svoju korist. Na poluvremenu je bilo 35:32 za Cibonu. U nastavku je Cibona ubacila u višu brzinu i utakmicu okrenula na svoj mlin. Na kraju te treće četvrtine, u kojoj je Zadar ostao na -20 (43:63) nestalo je neizvjesnosti. Već tada je bilo jasno da nezaustavljiva Cibona ide u finale. Utakmica je završila uvjerljivom pobjedom Vukova 85:62.

Kod Cibone je Damjan Rudež postigao 15 poena, a Rozić i Wright po 14 poena. Najbolji strijelci u redovima Zadra bili su Goran Vrbanc i Ante Delaš, obojica s po 13 poena.

Sada se prvo čeka sutrašnji susret Splita i Cedevite nakon kojeg ćemo saznati termin Cibonine sljedeće utakmice. Ukoliko Cedevita na gostovanju u Splitu izbori pobjedu, zagrebački rivali susreću se već u utorak u Draženovom domu. Ukoliko ne bude tako, tko će s Cibosima u finale saznat ćemo tek nakon treće odlučujuće utakmice između Cedevite i Splita 23. svibnja.

Nakon utakmice je trener Repeša zadovoljno čestitao svojim dečkima na ulasku u finale te dodao: „Čestitke i Zadru na povratku u ABA Ligu. Danas smo loše otvorili utakmicu. Bila je velika razlika u igri koju smo pokazali u prvom i drugom poluvremenu. Otvorili smo loše, no srećom nismo dozvolili preveliko odvajanje u prvom dijelu. Treću četvrtinu smo odigrali odlično i odvojili se na sigurnu razliku te onda utakmicu mirno priveli kraju. Sada se moramo odmoriti i dobro pripremati za finalne utakmice. Cijela sezona se sada svodi na ovo što nas čeka.“ Na pitanje tko bi mu bio draži protivnik u finalu, Jasko je diplomatski odgovorio: „Bolji neka pobijedi. Čekamo ga u finalu.

KK Zadar – KK Cibona 62:85 (14:9, 18:26, 11:28, 19:22)

KK Cibona: Kus 12, Suton 7, Zubčić 7, Rudež 15, Marčinković 5, Rozić 14, Hampl 2, El-Amin 6, Wright 14, Kovačević 3.

KK Zadar: Zadnik 0, Ivanov 10, Šango 0, Kaštropil 0, Delaš 13, Ramljak 4, Krapić 2, Batur 6, Vragović 7, Kuso 7, Vrbanc 13, Vrkić 0.