U utorak 10. travnja, u 19 sati, u VII kolu A-1 Lige za prvaka, Cibona gostuje kod košarkaša Zagreb Croatia osiguranja.

Nakon šest uzastopnih pobjeda u domaćem prvenstvu, sutra će Cibosi odmjeriti snage s gradskim suparnicima. KK Zagreb CO u dosadašnjem dijelu natjecanja ima jednak broj pobjeda i poraza, po tri. Prvo su kod kuće nadjačali šibenski Jolly JBŠ (112:75), onda u gostima tijesno pobijedili Zabok (99:100) pa pretrpjeli težak domaći poraz od Splita (78:106). U redovima sutrašnjeg protivnika tada je došlo i do smjene trenera pa su Mravi, pod vodstvom Dražena Brajkovića, uvjerljivo slavili protiv Brod Svjetlosti u Slavonskom Brodu (113:62). Uslijedila su dva poraza. Prvi u Trnskom, gdje su u neizvjesnoj utakmici nakon produžetaka izgubili od Cedevite (87:95), a drugi u Zadru gdje su opet slavili domaćini (69:62). Košarkaši Cibone u pozitivnom su ritmu i nižu pobjede. Ipak, Cibona je izgubila u oba međusobna ovosezonska susreta u sklopu regionalne ABA Lige pa dečkima Jasmina Repeše motiva neće nedostajati.

Trener Vukova pred sutrašnji susret rekao je: „Nakon jučerašnjeg odmora danas smo se vratili radu, imamo dva treninga i pokušat ćemo napraviti što kvalitetniju pripremu za sutrašnju utakmicu. Protivnika jako dobro znamo. Igrali smo s njima dvije utakmice u Jadranskoj ligi, susjedi smo, trenirali su u našoj dvorani, nema tu nekih velikih nepoznanica. Sigurno nas očekuje teška utakmica jer igramo s protivnikom koji nas je, bez obzira na probleme tijekom sezone, dva puta porazio. Zagreb je imao promjena u ekipi, međutim, kvalitetna jezgra je ostala. Imaju veliko iskustvo na razigravaču Mulaomeroviću, imaju i sjajne šutere Rančića i Ožbolta, zatim Simona koji je izuzetno potentan individualac. S Markotom su dobili i unutarnju i vanjsku igru u jednom. Tu je i Mašić koji daje stabilnost, onda mladi igrači Morović, koji već ima određeno iskustvo, pa Halilović, Rikić … ekipa za svaki respekt. Sigurno će im nedostajati Kasun, no imaju toliko dugu klupu i bogat roster da to neće imati tako značajan utjecaj.

Jasmin Repeša još je dodao: „Evidentno je da su sve ekipe, ne samo hrvatske nego i šire, izuzetno motivirane kada igraju protiv Cibone. Puno više nego kada igraju protiv drugih. Očekuje nas teška utakmica. Siguran sam da ćemo je dobro pripremit i shvatiti je kao i sve dosadašnje. Odigrat ćemo najbolje što možemo. Za nas u ovom trenutku u svakoj utakmici postoji samo jedan cilj, a to je pobjeda.

Utakmicu KK Zagreb CO – KK Cibona uživo prenosi TV Sportklub.