Danas ekipa Cibone putuje u Beograd gdje će sutra, u susretu 24. kola ABA Lige, gostovati kod Crvene zvezde.

Poraz koji su Cibosi pretrpjeli u utorak, od Cedevite, još je svjež pa se trener Jasmin Repeša, potaknut pitanjima, morao osvrnuti i na tu utakmicu. Rekao je: „Nakon posljednje utakmice prvi put sam bio jako nezadovoljan igrom svoje momčadi. Ne zato što taktički nismo odgovorili kvalitetnije, nego zato što u toj utakmici nismo napravili apsolutno ni jednu stvar na zadovoljavajućem nivou iz obaveznog dijela igre. Ipak, veseli me povratak ljudi u dvoranu. Sada, dva dana poslije, ja bih se mnogobrojnoj publici ispričao i zamolio ih da dođu ponovo. Ajde neka me poslušaju, ja ih zaista molim i nadam se da nećemo raditi te gluposti koje smo radili.

Vezano za sutrašnjeg protivnika i zadaće koje Cibonu čekaju u Beogradu, trener napominje: „Čeka nas teška utakmica. Crvena zvezda je ekipa koja je najviše podigla sportsku formu i kvalitetu igre u ovoj Ligi. To je ekipa koja igra izuzetno agresivnu obranu, bez obzira da li je to man to man ili alternativna zonska obrana. Jako je bitno ostati u fokusu svih 40 minuta i ne napraviti grešku. Oni su ekipa koja odlično trči prema naprijed i veliki dio koševa postiže na takav način. Povratak u obranu mora biti na puno višem nivou nego što je bio u utakmici protiv Cedevite. Otežavajuća je okolnost što smo u posljednjoj utakmici imali veliku energetsku potrošnju, igrali smo 50 minuta, a imali smo i veliku emocionalnu potrošnju jer je ipak bio gradski derbi. Oni su baš pred našu utakmicu imali odmor pa će sigurno imati više svježine. Čeka nas važan ispit.

U sastavu Cibone sigurno će biti Davor Kus i Andrija Žižić, koje su u prethodnom razdoblju mučili problemi s ozljedama. Koliko mogu pomoći svojoj momčadi u subotu, tek ćemo vidjeti.

Zadnji susret Cibone i Zvezde završio je pobjedom Cibone (87:73), a što će biti sutra možete uživo pratiti na ArenaSportu.