Prvo kolo A1 Lige za prvaka Cibona će igrati protiv KK Brod Svjetlost u Slavonskom Brodu, u utorak, u 18:00 sati.

Sutrašnji protivnici, košarkaši Svjetlosti, u posljednjoj utakmici prvog dijela A-1 lige svladali su Dardu (73:70) te osvojili peto mjesto na ljestvici koje im je donijelo plasman u Ligu za prvaka. Cibosi su pak u subotu, u zadnjem kolu osnovnog dijela sezone ABA Lige, na domaćem parketu pobijedili slovenski Helios (87:72) te tako ojačali samopouzdanje pred početak domaćeg prvenstva.

Trener Cibone Jasmin Repeša rekao je: „Utakmici 1. kola hrvatskog prvenstva pristupamo s velikom željom i voljom. Želimo podići nivo agresivnosti i koncentracije te na taj način otkloniti mogućnost bilo kakvog iznenađenja.

O sutrašnjem protivniku pomoćni trener Danijel Lutz rekao nam je: „KK Brod Svjetlost tradicionalni je sudionik Lige za prvaka, s iznimkom prošle godine. Oni su u prošlosti na svom terenu pobjeđivali momčadi koje su sudjelovale u ABA Ligi pa sutrašnjoj utakmici pristupamo s maksimalnom ozbiljnošću. Svakako želimo natjecanje u Ligi za prvaka otvoriti pobjedom. Oni imaju iskusnu petorku predvođenu bivšim igračem Cibone Andrijom Štimcem. Imaju i Marka Batinu koji je nastupao za KK Split u ABA Ligi, a pred Ligu za prvaka na vanjskim pozicijama pojačali su se iskusnim Pankracijem Baraćom. Sve navedeno zahtjeva oprez i iziskuje koncentriran i agresivan pristup utakmici od samog početka.

Od danas su i vukovi pojačani. Trener Repeša sada u sastavu ima novog organizatora igre, Amerikanca Zacka Wrighta.