Nakon više od dva tjedna pauze Cibose u srijedu čeka susret s Hemofarmom. Utakmica koja se trebala odigrati još 11. veljače, zbog vremenskih neprilika prebačena je na srijedu 22. veljače pa Cibona sutra kreće na put za Vršac.

Budući da Cibona, nakon devetnaest odigranih utakmica ABA Lige, ima deset pobjeda i devet poraza, a Hemofarm pet pobjeda i četrnaest poraza, jasno je tko je favorit.

Trener Cibone Jasmin Repeša oprezan je: „Duži period smo bez utakmice i možda smo malo ispali iz ritma, vidjet ćemo. Dobro smo iskoristili ovo vrijeme, međutim utakmice su neka druga priča i s tog aspekta se malo pribojavam. Bilo bi bolje da smo ostali u takmičarskom ritmu, no dobro smo radili i dobro pripremljeni idemo u Vršac.

Trener Jasmin Repeša spomenuo je novog igrača, dvadesetčetverogodišnjeg Tomasa Hampla, koji je na posudbi do kraja sezone. Rekao je: „Svakako očekujem da mladi Čeh, Tomas Hampl, koji je ispao iz rotacije u Bilbau, da svoj doprinos, specijalno sada kada smo bez Zubčića i Žižića, te se u što kraćem vremenu adaptira. Kako smo mi ostali samo sa Sutonom, a to predstavlja veliki rizik, trebali smo dodatnog visokog igrača, a radi se o igraču koji je bio dostupan, ima veliku želju i volju za napretkom i njegov dolazak logična je odluka.

Za protivnika koji Cibonu čeka u srijedu Repeša smatra: „Spoj iskustva i mladosti. Nije mi drago da se promjena trenera dogodila baš sada jer to uvijek povlači mobilizaciju u klubu, oko kluba i posebno na parketu. Imaju šest izuzetno iskusnih igrača i nekoliko talentiranih i perspektivnih igrača. Ekipa za svaki respekt, osobito kad igraju doma. U srijedu nas čeka jako bitna utakmica i moramo zaista dati sve od sebe da tu utakmicu dobijemo.

Cibosi sutra putuju, a prekosutra ih čeka utakmica protiv Hemofarma koju uživo prenosi Arena Sport.