U Savskoj je danas održana konferencija za novinare s temom: osvrt na odigranu utakmicu Cibona – Partizan, preciznije, osvrt na suđenje.

Direktor Cibone Zdenko Antunović, potaknut suđenjem na posljednjoj utakmici, ogorčeno je konstatirao da je Cibona odlučila prekinuti šutnju zbog nezadovoljstva suđenjem u ABA Ligi. Zdenko Antunović nastavio je: „Mi to više ne možemo samo mirno gledati. Cibona je protiv Maccabija oštećena, u Širokom Brijegu, slobodno mogu reći, pokradena, a na utakmici protiv Partizana na nama je napravljen masakr. To više nema smisla. Cibona ozbiljno razmišlja o istupanju iz ABA Lige. Nama je gospodin Javor u ovoj sezoni sudio na nekoliko utakmica i mi, ni na jednoj, nismo bili zadovoljni suđenjem. Ovako dalje ne može.

Sportski direktor Nikša Prkačin dodao je: „Gledali smo snimku utakmice i zaključili da ima puno spornih situacija na štetu Cibone. Odlučili smo se pravno boriti i to onako kako kao klub jedino možemo – tražili smo od ABA Lige ekspertizu suđenja.

Mihovil Nakić još je dodao: „Suđenje uvijek mora biti servis, a ne svrha za postizanje određenih ciljeva. Pošteno suđenje jedini je put za daljnji prosperitet ABA Lige.

U Ciboninom VIP salonu novinarima je i prikazano nekoliko situacija s utakmice. Sada se čeka rezultat ekspertize suđenja iz ABA Lige.