Večeras je Cibona odnijela uvjerljivu pobjedu protiv Zlatoroga. Iako Cibosi muku muče s brojnim ozljedama, do devete ovosezonske pobjede u ABA Ligi došli su bez teškoća.

Cibosi su odmah u prvoj četvrtini pokazali nadmoć i krenuli s 13:0. Gosti su punih sedam minuta bili bez poena, a onda je Daniel Vujasinović postigao prvi poen za goste i to zabivši jedno od dva slobodna bacanja. Nakon deset minuta bilo je 17:5, a na poluvremenu 37:16. Tijekom drugog dijela Cibona je ozbiljnom igrom povećavala prednost i na koncu zasluženo slavila rezultatom 80:44.

U Ciboninim redovima istaknuli su se Suton s 20 poena i 12 skokova te Barbour i Rudež s po 16 poena.
Trener Vukova Jasmin Repeša nakon utakmice je rekao: „Čestitam dečkima na zasluženoj pobjedi, dobrom angažmanu i na momente odličnoj igri, ali uz upozorenje da ipak ova utakmica nije pravi kriterij.

Goran Suton poslije utakmice je rekao: „Uz svako poštovanje prema Laškom, znamo da su jedan od slabijih timova u Ligi i bio nam je cilj da ovog puta radimo na našoj obrani. Ušli smo u utakmicu s velikom agresivnošću i to nam je stvaralo prednost, obrambeno smo igrali timski i nadvladali i probleme s ozljedama. Iako su trenutno na dnu, igrači Laškog bore se za svaku loptu i to im ne možete uzeti. Psihološki nam je važno dobiti jednu utakmicu ovako da se možemo okrenuti jačim protivnicima

Ovom pobjedom Cibona je izjednačila omjer pobjeda i poraza u ABA Ligi. Drugu subotu, 4. veljače, Cibose u Draženovom domu čeka težak susret s crnogorskom Budućnosti koja je trenutno na trećem mjestu ABA ljestvice s omjerom 12/5 i utakmicom manje.

Cibona – Zlatorog Laško 80:44 (17:5, 20:11, 22:17, 21:11)
Cibona: Kus 7, Suton 20, Barbour 16, Rudež 16, Marčinković 3, Rozić 7, Harper 4, Žižić 0, El-Amin 0, Kovačević 7.
Zlatorog Laško: Škifić 5, Brodnik 6, Lapornik L. 8, Vujasinović 6, Omić 6, Lapornik M. 2, Dimec 2, Atanacković 0, Mali 0, Popović 0, Mahalbašić 3.