Cibonu u subotu 14. siječnja u 18:00 sati čeka veliki izazov. Nakon prošlotjedne pobjede u 15. kolu ABA Lige na gostovanju kod Krke u Novom Mestu, Cibosi će sutra ugostiti vodeću momčad ABA Lige, izraelski Maccabi.

U goste dolazi jedan od najuspješnijih europskih košarkaških klubova, ponos Izraela, vodeći klub na ljestvici ABA Lige s četrnaest pobjeda i samo jednim porazom, onim na parketu Draženova doma od Košarkaškog kluba Zagreb CO. Cibosi su trenutno na šestom mjestu s omjerom 8/7.

Posljednji susret Cibone i Maccabija bio je u listopadu prošle godine, kada je Maccabi, koji drži do tradicije, za otvaranje sezone na svom terenu za protivnika odabrao baš Cibonu. Tada je, u punoj Nokia Areni, domaćin bio bolji (97:81).

Iako je jasno da su košarkaški izraelskog prvaka favoriti, Jasmin Repeša već je ranije istaknuo kako očekuje maksimalan angažman svoje ekipe u svakoj utakmici, a to znači i onda kada je protivnik favorit. Uoči sutrašnjeg susreta Repeša je rekao:“Radi se o utakmici u kojoj nemamo što izgubiti, no kako smo u velikom zaostatku, na sutrašnju utakmicu gledam kao na veliku priliku da popravimo igru, izgledamo više kao tim i ostanemo odlučni na našem putu da vratimo Cibonu na mjesto kamo pripada. Igrati protiv Maccabja je uvijek veliki izazov. Dolaze igrati protiv nas nakon perioda u kojem su imali manji broj utakmica pa su odmorni i svježi. Mi ćemo se posvetiti sebi, pokušati pružiti što bolju igru, a da li će to biti dovoljno za pobjedu, vidjet ćemo.

Pozivamo sve Cibonine navijače i sve ostale ljubitelje košarke u subotu u 18:00 sati u Draženov dom na utakmicu Cibona – Maccabi.

Sutrašnju utakmicu uživo će prenositi HTV2 i Arena Sport.