Cibose u nedjelju u 17:30 opet čeka gradski dvoboj. Ovaj put s KK Zagreb CO. Prije dva tjedna susreli su se s Cedevitom u Domu sportova i izgubili. Sada im je, u 12. kolu ABA Lige, KK Zagreb CO domaćin u Draženovom domu.

Tomislav Zubčić rekao je: „Veća je draž u gradskim derbijima igrati protiv Zagreba nego protiv Cedevite jer Zagreb je domaćin u našoj dvorani. U nedjelju će nam to biti dodatni motiv jer želimo pokazati da smo mi tu doma, da je ovo naša dvorana.

Trener Danijel Lutz istaknuo je: „Želimo zaključiti ovaj dio sezone na pravi način, pobjedom. Činjenica da se igra sa Zagrebom samo susretu daje dodatnu draž. Oni su izuzetna momčad, imaju sjajan roster. Njihova centarska linija, odlaskom nekih igrača, po meni je najjača u ligi. Također, tu je i Simon kao dominantna figura ABA lige. U nedjelju igramo protiv izuzetno kvalitetne momčadi.

Tomislav Zubčić složio se s trenerom te dodao: „Na nama je da odigramo svih 40 minuta koncentrirano, čvrsto i jako u obrani, a iz toga će proizaći naša igra i naš napad. Želimo pobjedu nad Zagrebom za miran Božić i dobar završetak prvog dijela sezone.

U Ciboninim redovima nema ozljeda. Hrvoje Kovačević ima problema s povišenom temperaturom, no vjerojatno će do nedjeljne utakmice biti zdrav i konkurirati za sastav.

Optimizmu u Ciboninim redovima pomogao je i dobar nastup u utorak kod Gravelinesa, bez obzira na poraz u toj utakmici.

Trener Cibosa istaknuo je zadovoljstvo načinom na koji se igra u zadnje vrijeme, ali i dodao: „Utakmica kakvu smo odigrali u Francuskoj pomaže, ali mi radimo na tome da napravimo korak više i pobjeđujemo.

Nadamo se pobjedi već u nedjelju.