Nakon jučerašnjeg poraza od Zagreba u ABA Ligi, već sutra, 20. prosinca, u 20:00 sati, Cibosi igraju posljednju domaću utakmicu u ovoj godini i posljednju utakmicu Eurokupa ove sezone. U goste dolazi Hapoel iz Jeruzalema.

Utakmica će biti humanitarnog karaktera i prihod od prodaje ulaznica bit će uplaćen obitelji Kovaček koja ima jednogodišnjeg bolesnog dječaka. Mihael Kovaček je dječak koje je rođen s miješanjem organa. Obitelji je potrebna pomoć pa Košarkaški klub Cibona poziva sve građane da dođu na sutrašnju utakmicu jer kupnjom ulaznice pomažu malenom dječaku. Humanitarna akcija u suradnji je s web portalom Zagrebancija.com.

Trener Cibone Danijel Lutz također je pozvao sve navijače i ljude dobre volje da sutra dođu u što većem broju i tako pridonesu ovoj humanitarnoj akciji, a što se utakmice tiče, rekao je: “Nakon neprospavane noći i onoga što je iza nas naš primarni zadatak je rekuperati momčad i pokušati pokloniti svojim navijačima europsku pobjedu ove sezone. Protiv ekipe koja nam dolazi u goste to sigurno neće biti lako, no smatram da smo spremni realizirati utakmicu u našu korist.“

Zbog ozljede na jučerašnjoj utakmici kapetan Marin Rozić danas je na terapiji i tek će se sutra donositi odluka o njegovom nastupu na utakmici s Hapoelom.

Vjerujemo da nas čeka uzbudljiv susret u kojem će Vukovi dati sve od sebe kako bi pobjedom okončali europsku sezonu. Dvije momčadi susrele su se u 2. kolu Eurokupa kada je izraelska ekipa na svom parketu uvjerljivo pobijedila (89:73) i time ostvarili jedinu pobjedu u natjecanju Eurokupa. Vukovi nažalost nisu dobili niti jednu europsku utakmicu, no bili su vrlo blizu u posljednja dva susreta. Od Donjecka su izgubili sa samo dva poena zaostatka, a Gravelines je pobijedio Cibonu s četiri poena prednosti.

Svim navijačima, ljubiteljima košarke, ali i svim građanima, dodatni motiv za sutrašnji dolazak u Draženov dom sigurno će biti i humanitarni karakter utakmice kojom, zajedno s portalom Zagrebancija.com te nadamo se svima vama, pomažemo malom Mihaelu Kovačeku i njegovoj obitelji.