Cibona će u subotu, 12. studenog, na svom terenu igrati utakmicu 7. kola ABA Lige protiv ekipe Hemofarm STADA.

Nakon šest odigranih kola Cibona ima četiri pobjede (protiv Radničkog, Krke, Zlatoroga i Širokog) te dva poraza (protiv Maccabija i Partizana). Momčad iz Vršca do sada je odigrala pet utakmica i ima tri pobjede (protiv Zagreba, Heliosa i Radničkog) te dva poraza (od Zvezde i Krke).

U prošloj sezoni u oba međusobna susreta bolja je bila momčad trenera Željka Lukajića no od tada se puno toga u sastavima obje momčadi promijenilo. Od ove sezone u Hemofarmu su Nikola Otašević i Đorđe Gagić, a otišli su Borisov, Božović, Pavković, Jordan, Hamid i Anđušić. Cibonin sastav također izgleda drugačije od prošlogodišnjeg.

Na konferenciji za novinare, održanoj danas u Ciboni, trener Vukova Josip Vranković rekao je: „Hemofarm je dobra ekipa. Imaju na poziciji jedinice dva iskusna playmakera, igra im se dosta zasniva na Jeremiću na poziciji dva, on je dobar u picku te kvalitetan u šutu za tri poena, na pozicijama četiri i pet imaju Savovića koji je kvalitetan u ofenzivnom dijelu skoka. Što se tiče naše momčadi upitan je nastup Barboura koji ima problema sa zadnjom ložom te Zubčića koji se jučer uključio u redovni proces treninga pa ćemo još vidjeti.

Na sutrašnjoj utakmici trebao bi zaigrati i Davor Kus, za kojeg je trener Josip Vranković rekao: „Koliko sam do sada vidio, Kus je fizički dobro pripremljen. Smatram da nam je upravo takav igrač bio potreban i da Kus svojim iskustvom može puno pomoći ekipi.

Igrač Cibone Hrvoje Kovačević dodao je: „Iako je Hemofarm pomladio svoju momčad, kvaliteta je ostala što vidimo iz omjera pobjeda i poraza u dosadašnjim utakmicama. Sutrašnja utakmica sigurno neće biti lagana.

Pozivamo sve naše vjerne navijače da u subotu dođu u Draženov dom i navijaju za Cibose. Vjerujemo da je Cibona, nakon prošlotjednog poraza od Partizana, spremna za pobjedu u Zagrebu koja bi bila odličan uvod pred početak Eurokupa.