U nedjelju 6. studenog, u 17:00 sati, Vukovi igraju utakmicu 6. kola ABA Lige u gostima. U beogradskoj dvorani Pionir ugostit će ih Partizan.

Momčad Partizana u dosadašnjim susretima regionalne lige ima, kao i Cibona, četiri pobjede i jedan poraz. Obje momčadi poražene su od istog protivnika, izraelskog Maccabija. U ovosezonskim euroligaškim susretima Partizan je izgubio od Anadolu Efesa (73:84) i od Maccabija (70:66) te jučer, u trećoj utakmici, kod kuće pobijedio Belgacom Spirou (91:81).

Cibona i Partizan lani su se susreli dvaput i u obje utakmice Partizan je bio bolji.

Uoči nedjeljnog gostovanja Vukova, danas je u Ciboni održana konferencija za novinare na kojoj su svoja očekivanja iznijeli trener Josip Vranković i igrač Goran Suton.

Trener Cibone rekao je: „U nedjelju želimo odigrati što bolju utakmicu, idemo u goste ekipi koja je euroligaškog kalibra i zasigurno je jedan od favorita u ABA Ligi. Želimo dati maksimalni obol u tom „derbiju“, iako se zna s kojim smo se mi problemima susretali prošlo ljeto i s koje je pozicije startao Partizan, a s koje smo pozicije startali mi. Trebamo tražiti svoj stil igre, parirati protivniku u segmentima u kojima je jak jer jedino tako možemo izaći na pravi put.

Goran Suton dodao je: „Svi znamo da će u nedjelju biti borba. Oni su jaki pod košem, imaju Pekovića i još nekoliko čvrstih igrača koji će nam raditi probleme pa moramo biti snažni pod košem. Mislim da će nedjeljna utakmica biti pravi test za nas.

Novi Cibonin centar do sada još nije igrao protiv Partizana, no rekao nam je da zna za rivalstvo dvaju momčadi te da su ga dečki upoznali s atmosferom kakvu može očekivati u beogradskoj dvorani Pionir.

Što se tiče Cibonine ekipe Joke i dalje ne može računati na ozlijeđenog Josipa Blajić, a upitni su i Karlo Vragović i Tomislav Zubčić.