Danas u 13:00 sati gradonačelnik Milan Bandić svečano je otvorio Cibonin preuređeni košarkaški internat koji je namijenjen mladim košarkaškim nadama kojima je to drugi dom. Ovdje je već smješteno osam mladića od kojih Cibona puno očekuje u budućnosti.

Na svečanoj prigodi, uz brojne predstavnike medija i goste, prisustvovao je i preč. Antun Vukmanić koji je blagoslovio preuređeni prostor.

Prvi put od izgradnje, 1987. godine pred Univerzijadu, u spomenuti prostor od oko 260 m2 koji ima sedam soba i predviđen je za stanovanje devet osoba, uloženo je oko 700.000,00 kuna, a projekt je u cijelosti financiran od sponzora i prijatelja kluba te je preuređen kako bi zadovoljio sve potrebne standarde, rekao je prilikom otvaranja predsjednik kluba Ivica Lovrić.

Nekad su u „stacionaru“ boravili, te u njemu proživjeli dio svoje mladosti, mnogi istaknuti košarkaši: Veljko Mršić, Zoran Planinić, Damir Mulaomerović, Damir Markota, Lukša Andrić, Dalibor Bagarić, Leon Radošević, Ivan Grgat, Davor Pejčinović i mnogi drugi.

Na putu vraćanja Cibone na stare staze slave posebno nam je važno ulaganje u mlade igrače i vlastiti omladinski pogon iz kojeg želimo regrutirati buduće Cibonine zvijezde, istaknuo je predsjednik kluba Ivica Lovrić.

U svom obraćanju okupljenima u Ciboninom internatu, gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je Cibonu, ali i Dinamo, kao simbole grada Zagreba, „svojevrstan brand“. Gradonačelnik Bandić također je izrazio zadovoljstvo što Cibona i njezino vodstvom vode brigu, ne samo o prvoj momčadi, nego i o razvoju mladih košarkaša.

Ovom prigodom predstavljeni su i pridruženi članovi Ciboninog tima, sportski coach Silvija Ferenac, nutricionist Nenad Bratković te kuhar Valentino Kršić koji će, svatko na svoj način, davati doprinos Ciboninim budućim uspjesima.

Direktor Cibone Zdenko Antunović također je iskoristio ovu prigodu da mladom Ciboninom košarkašu Marku Arapoviću, članu kadetske reprezentacije koja je osvojila naslov prvaka Europe, kao nagradu za postignuti uspjeh uruči komplet sportske opreme i novčanu nagradu.