U 4. kolu ABA lige Vukovi će gostovati kod momčadi Zlatorog Laško. Utakmica je na rasporedu u subotu 22. listopada u 17:00 sati i domaćini su, nakon tri poraza u dosadašnjim susretima regionalne lige, protiv izraelskog Maccabija (72:101), ekipe Union Olimpije (89:77) te zagrebačke Cedevite (85:73), sigurno željni pobjede.

U dosadašnjim susretima trener Trifunović se uz stare uzdanice Vladimira Panića i Daniela Vujasinoviča oslanjao i na igrače koji su se momčadi iz Laškog priključili u ovoj sezoni: Darka Čohadarevića, Juru Škifića, Gregu Malog te amerikanca John Robersona.

Cibona pak, nakon prošlotjednog uspjeha na domaćem parketu u ogledu s Krkom (82:72), svakako očekuje i pobjeda nad slovenskom ekipom. Cibonin optimizam temelji se i na činjenici da su se dvije momčadi već susrele u pripremnom periodu kada je Cibona bila bolja od Laškog u gostima (89:95).

Na konferenciji za novinare održanoj u Ciboni uoči sutrašnje utakmice trener Josip Vranković izjavio je da sutra ne može računati na ozlijeđenog Josipa Blajića, zatim da Tomislav Zubčić, koji je ozlijedio šaku, posljednjih dana laganije trenira, a Ciboninog braniča Antwaina Barboura posljednjih nekoliko dana muči ozljeda zbog koje je propustio nekoliko treninga. Bez obzira na to, Joke vjeruje da će Barbour sutra biti spreman.

Također je istaknuo da je, bez obzira na negativnu seriju od tri poraza, ekipa Laškog disciplinirana i kvalitetno funkcionira kao tim pa je potrebno da Cibona susretu pristupi maksimalno koncentrirano i fokusirano.

Jure Lalić, koji je u Ciboni od lani, usporedio je Cibonu u prošloj i ovoj sezoni te rekao: „Razlika je nebo i zemlja, prošla godina je bila frustrirajuća za sve koji vole Cibonu. Ove godine atmosfera je puno pozitivnija. Stvari se odvijaju u pravom smjeru i sad je na nama igračima da damo maksimum i svojim rezultatima pomognemo klubu da se vrati na stare staze slave.

Mladi američki branič Demonte Harper rekao je da se momčad kvalitetno cijeli tjedan priprema za sutrašnju utakmicu, da su spremni te očekuju pobjedu.