U Zagrebu se poroteklog vikenda održao je turnir za kadete rođene 1996. godine i mlađe.  Domaćin i organizator turnira bila je Cedevita, a u zagrebačkom finalu slavili su mladi kadeti Cibone, pobjedivši u finalu Dubravu 88:79.

Cedevita je ponovo morala čestitati mladim „Mravima“ koji su ove sezone krenuli stopama starijih kolega. Dok  su kadeti Cedevite završili na petom mjestu.

Najbolji strijelac u pobjedničkom sastavu bio je Marko Arapović s 35 poena  koji je ujedno i MVP-a turnira. Kod  Dubrave je najbolji bio Damjan Šarić.

U utakmici za treće mjesto Olimpija i uvjerljivo slavvila protiv Hemofarma, 79:62.

Rezultati:

Utakmica za 5. mjesto:
Cedevita – Zagreb 59:72

Utakmica za 3. mjesto:
Hemofarm – Olimpija 62:79

Finale:
Dubrava – Cibona 79:88

Danko Radić ostaje predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza

Danko Radić ostaje predsjednik. Sabor Hrvatskog košarkaškog saveza na sjednici u Slavonskom Brodu povjerio mu je novi četverogodišnji predsjednički mandat.

UPRAVNI ODBOR

Danko Radić, Alen Benković, Ante Kardum, Mladen Košćak, Božidar Longin, Ivica Lovrić, Branka Matković, Darko Petričević, Nikola Rukavina, Josip Stojanović, Robert Škifić

On će predsjedavati 11-članim Upravnim odborom koji ima četiri nova člana. U Upravnom odboru HKS-a više nema dugogodišnjeg člana Tomislava  Karamarka, kao ni Osječanina Dražena Dogana, te Mihovila Nakića-Vojnovića i Gorana Fabrisa. Umjesto njih sada su tu predsjednik Cibone Ivica Lovrić, potom Darko Petričević, Porečanin Alen Benković te   Robert Škifić iz Rijeke.

Druga  tijela HKS-a, Nadzorni odbor, Stegovni sud i Arbitraža, nisu se znatnije promijenila. Istaknimo da je Cibonin predsjednik Ivica Lovrić novi član UO-a

Autorica: Sonja Mihajlović