Autor: Vladimir Ivanov / Cropix

Autor: Vladimir Ivanov / Cropix

Cibona je uspjela uzvratiti Zadru za poraz u Draženovu domu. Deveto kolo Lige za prvaka dovelo je Cibonu u Zadar i poremetilo planove domaćinu koji si je porazom zakomplicirao život. Međutim, katastrofalna igra Zadra u prvom dijelu otvorila je Ciboni put prema pobjedi, a Vukovi nisu propustili priliku za revanš i zaledili Zadrane na -23.

Cibona je u Višnjik doputovala s ružnim sjećanjima na sramotan poraz od Zadrana na početku Lige za prvaka kad su u Draženovu domu ostavljeni na -23. Međutim, Zadrani su u posljednje vrijeme igrali u velikoj formi i malo tko je Vukovima davao velike šanse uoči jučerašnjeg dvoboja.

Početak utakmice demantirao je sve one koji su mislili da će Zadar imati lagan posao jer su Cibosi znatno bolje otvorili susret i na krilima Radoševića i njegovih šest poena poveli 11:4 nakon par minuta igre. Košem Vrbanca malo poslije odlaze gosti i na 17:7, ali tek tad slijedi pravi raspad Zadra. Sljedećih sedam minuta nikako nisu mogli provući loptu kroz obruč, a Cibona je to iskoristila postigavši 13 poena.

Početkom druge četvrtine pisalo je na semaforu 7:30, a za takav razvoj događaja ponajviše su bili krivi sami Zadrani.

Cibona na predah odlazi s 40:21 u svoju korist. Uz veliki broj pogrešaka, bilo je to poluvrijeme za zaborav Zadrana, a k tome je i Marko Car već u prvom dijelu prikupio tri osobne pogreške.

Drugi dio nije donio vidni pomak i Cibona je konstantno držala prednost od dvadesetak razlike. U trećoj četvrtini se razbudio Goran Vrbanc postigavši tri trice i ukupno 11 poena za manje od pet minuta. Time je obeshrabrio Zadrane u pokušaju velikog preokreta, a nerijetko su Cibosi dolazili i do prednosti od 23 poena koju su željeli nadoknaditi sad kad se već ponudila prilika za potpunu “osvetu”.

Sredinom posljednje četvrtine bilo je vidljivo da će Cibosi uspjeti u svom naumu jer su u 35. minuti imali vodstvo 80:51. Razlika je bila i veća, potom Zadar dolazi do daha i smanjuje na

-24 u pretposljednjoj minuti. U posljednjoj minuti vodi se velika bitka za nadoknađivanje razlike iz prve utakmice, a nakon trice Ahmetbašića Zubčić zakucava za 93:70. To je točno 23 razlike, ali bolji međusobni omjer imat će Cibona zbog većeg broja poena postignutih u gostima.

Najbolji pojedinac kod slavljeničke ekipe bio je Goran Vrbanc s 22 poena, a Bojan Bogdanović je ubacio dva manje. Dobru utakmicu odradio je i Vragović ubacivši 15 poena za 19 minuta provedenih na parketu. Zadrane je, pak, predvodio Marko Car s 21 poenom i sedam skokova, ali i s čak devet izgubljenih lopti. Tri poena manje zabio je borbeni Ive Ivanov, a upisao je i 13 skokova, od čega sedam napadačkih.

Ova utakmica pokazala je da Cibona još uvijek nije odustala od utrke za vodećima, a već u subotu pred Vukovima je novi veliki derbi kada gostuju u Podsusedu kod Cedevite.

Autorica: Sonja Mihajlović